avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scoaterea din evidenta tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scoaterea din evidenta tva

As vrea sa stiu de ce acte sunt nevoie pentru a iesi din vectorul tva deoarece anul anterior am avut cifra de afaceri sub 35.000 euro.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:32, 3 Aprilie 2012
OUG 125/27.12.2011
- Un contribuabil ce in anul precedent a inregistrat o cifra de afaceri mai mica decat plafonul de scutire de TVA (35000 Eur/119000 lei) si concomitent in anul in curs, cifra de afaceri realizata este mai mica decat plafonul amintit, recalculat proportional cu numarul de luni de activitate deja parcurse, poate sa solicite in interiorul exercitiului, radierea inregistrarii in scopuri de TVA. Cererea se depune pana pe 10 a lunii urmatoare finalizarii perioadei la care are obligatia depunerii decontului (lunar sau trimestrial). In ultimul decont depus se va efectua ajustarea TVA cand aceasta se impune.

Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA care în cursul anului precedent nu depăşeşte plafonul de scutire (35.000 euro) sau cel determinat proporţional cu data rămasă până la finele anului pentru cea înfiinţată în cursul anului, poate solicita scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA cu condiţia ca la data solicitării să nu fi depăşit plafonul de scutire pentru anul în curs, calculat proporţional cu perioada scursă de la începutul anului, fracţiunea de lună considerându-se o lună calendaristică întreagă. Solicitarea se depune la organele competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Persoanele impozabile care solicită în cursul anului 2012 scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA nu au obligaţia să efectueze ajustările de taxă corespunzătoare scoaterii din evidenţă pentru bunurile/serviciile achiziţionate până la data de 30 septembrie 2011 inclusiv - art. 152 alin. (7) şi (7 indice 2).

www.avocatnet.ro/content/for...

Trebuie sa depuneti declaratia 096
Aveti aici modelul si instructiunile de completare
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva contexaudit contexaudit o firma platitoare de TVA isi suspendata activitatea la registrul comertului la data de 28 dec 2010 in 10 ianuarie 2011 inceteaza suspendarea si isi reia ... (vezi toată discuția)
Se doreste scoaterea de la platitor de tva. stela chelner stela chelner Buna ziua, O societate platitoare de tva la trimestru , care nu a depasit 300 mii cifra de afaceri in anul 2021, doreste scoaterea de la platitor de tva. ... (vezi toată discuția)