avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... neplatitor tva
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

neplatitor tva

o firma platitoare de TVA isi suspendata activitatea la registrul comertului la data de 28 dec 2010
in 10 ianuarie 2011 inceteaza suspendarea si isi reia activitatea

intrebare: daca nu a depasit plafonul de 35.000 euro la 31.12.2010 poate solicita pana la 20 ianuarie sa devina neplatitor de tva
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 17:52, 19 Ianuarie 2011
Da.

Dacă o firmă n-a depăşit anul trecut o cifră de afaceri de 35.000 de euro, mai poate solicita doar până joi, 20 ianuarie, scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.

Potrivit prevederi lor noului Cod fiscal, firmele care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire de 35.000 de euro (cifră de afaceri) pot solicita, până pe data de 20 ianuarie, scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului special de scutire.

Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din prima zi a lunii următoare celei în care s-a solicitat scoaterea din evidenţă, respectiv din data de 1 februarie.

Până la anularea înregistrării, firmelor le revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Firmele care solicită regimul special de scutire, sunt obligate să depună decontul de taxă pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie, până la data de 25 februarie inclusiv.

În ultimul decont depus, au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă.

*****



Solicitarea de ieşire din rândul plătitorilor de TVA se face până pe 20 ianuarie
Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din data de 1 februarie 2011

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov a anunţat că contribuabilii braşoveni care vor să opteze pentru scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA o pot face până pe 20 ianuarie prin depunerea formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”. Pentru această soluţie pot opta doar persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care în cursul anului 2010 nu au depăşit plafonul de 35.000 euro.
Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente şi profesii libere vor solicita scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA, prin depunerea formularului 070 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”. Formularul 020 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române” va fi utilizat de către persoanele fizice care realizează o activitate economică în sfera TVA.
Formularul 010, 070, 020, după caz, va fi însoţit de certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, în original. Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din prima zi a lunii următoare celei în care s-a solicitat scoaterea din evidenţă, respectiv data de 1 februarie 2011.
Contribuabilii care solicită scoaterea din evidenţă ca plătitori de TVA trebuie să depună formularul 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată” pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie până la data de 25 februarie 2011, în care trebuie să declare, după caz, la rd. 29, şi ajustările de TVA.


:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Am depus declaratia 096 la sect 3 si la sect 4, dar nu mi-au primit declaratia 010 argumentand ca nu trebuie. Nu stiu ce sa fac...
Probabil ca modificarea se face din oficiu ( ca si la AIC ).
Maine depuns si eu. Promit sa revin.

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 096 si 010 sau numai 096 Myrabela Myrabela Daca sunt indeplinite conditiile de scoatere din evidenta platitorilor de tva se depun doua declaratii 096 si 010 sau e suficienta declaratia 096. Daca CA ... (vezi toată discuția)
Modificare cod fiscal - de la 01.01.2011 - proiect Magda Staicu Magda Staicu Pe site-ul mfinante a aparut [b] Proiect de ordonanta de urgenta[/b] pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal şi ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta tva felisana felisana As vrea sa stiu de ce acte sunt nevoie pentru a iesi din vectorul tva deoarece anul anterior am avut cifra de afaceri sub 35.000 euro. Va multumesc! (vezi toată discuția)