avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie 096 si 010 sau numai 096
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie 096 si 010 sau numai 096

Daca sunt indeplinite conditiile de scoatere din evidenta platitorilor de tva se depun doua declaratii 096 si 010 sau e suficienta declaratia 096.
Daca CA este sub 119000 lei dar a efectuat o AIC , se poate scoate din evidenta platitorilor de tva?
Cel mai recent răspuns: glamour7576 , utilizator 12:20, 19 Ianuarie 2011
Efectuati plata TVA pt care ati avut drept de deducere la AIC si depuneti 096.

Sa asteptam si parerea lui jester=D>

***

stire
Solicitarea de ieşire din rândul plătitorilor de TVA se face până pe 20 ianuarie
Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din data de 1 februarie 2011

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov a anunţat că contribuabilii braşoveni care vor să opteze pentru scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA o pot face până pe 20 ianuarie prin depunerea formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”. Pentru această soluţie pot opta doar persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care în cursul anului 2010 nu au depăşit plafonul de 35.000 euro.
Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente şi profesii libere vor solicita scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA, prin depunerea formularului 070 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”. Formularul 020 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române” va fi utilizat de către persoanele fizice care realizează o activitate economică în sfera TVA.
Formularul 010, 070, 020, după caz, va fi însoţit de certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, în original. Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din prima zi a lunii următoare celei în care s-a solicitat scoaterea din evidenţă, respectiv data de 1 februarie 2011.
Contribuabilii care solicită scoaterea din evidenţă ca plătitori de TVA trebuie să depună formularul 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată” pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie până la data de 25 februarie 2011, în care trebuie să declare, după caz, la rd. 29, şi ajustările de TVA.


Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
nu ati mentionat ce sunteti : SRL, PFA, profesie libera?
FINANTELE va da formular de completare aduceti si certificatul TVA in original si gata, stampila si CUI pentru date -caen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor tva contexaudit contexaudit o firma platitoare de TVA isi suspendata activitatea la registrul comertului la data de 28 dec 2010 in 10 ianuarie 2011 inceteaza suspendarea si isi reia ... (vezi toată discuția)
Calendar depunere declaratii fiscale valentina370 valentina370 Buna ziua va rog ajutati-ma sa gasesc un calendar al depunerii declaratiilor fiscale pentru o Intreprindere Individuala , si ce declaratii trebuie depuse ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative cu termene in luna septembrie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Pana la 7 septembrie a.c. inclusiv:[/b] [i]- Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in ... (vezi toată discuția)