avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate cristinasuciubv

Activitate cristinasuciubv

Am un contract de munca in strainatate pentru un an de zile. Apartamentul in care locuiesc va ramane liber. In lipsa mea va locui cineva , fara insa ai percepe vreo chirie.
Intrebare : Ce acte ar trebui sa incheiem astfel incat sa fie totul legal si in aclasi timp sa nu persupuna din partea persoanelor implicate vreo cheltuiala.
Multumesc!
Am o casa veche construita in 1940. Distanta de la casa pana la limita proprietatii este de 60 cm. Fiindca se afla pe un platou usor inclinat apa de pe proprietatea vecina se scurge libera pe proprietatea mea intrucat vecinul nu si-a facut un sant de scurgere a apei, deasemeni a depozitat gunoaie pe hotarul proprietatii lui cu drumul public (strada), impiedicand scurgerea apei pe drum. Astfel, am sarit gardul, calcand evident pe proprietatea vecina si am desfundat accesul apei spre drum , incercand asfel sa blochez patrunderea acesteia pe proprietatea mea , respectiv inundarea acesteia.
Totodata , cu cativa ani in urma vecinul si-a plantat pomi fructiferi chiar pe hotarul proprietatii , pomi ai caror crengi impiedica patrunderea luminii in casa mea.
Acesta sustine ca va lua masuri, adica va taia pomi numai dupa ce voi optura ferestrele care sunt amplasate in vecinatatea lui , insa mentionez ca acest lucru este imposibil deoarece acele ferestre reprezinat singura sursa de lumina naturala aferenta spatiilor aflate in acea aripa a casei. In acest sens eu am luat totusi masuri , fiindca am fost reclamat in numeroase randuri la politie si astfel am inaltat gardul ce desparte proprietatile noastre, cu panouri de policarbonat , elimainand astfel posibilitatea de a avea acces chiar numai cu privirea la proprietatea vecinului. Precizez faptul ca intre limita proprietatii mele si casa vecinului este o distanta de 10m.
Este lesne de inteles ca relatiile mele cu vecinul sunt extrem de tensionate, neexistand din partea lui nici urma de dorinta de a rezolva aceasta situatie pe cale amiabila.
Intrebarea mea este : vecinul ma poate acuza de violare de proprietate avand in vedere ca am sarit gardul pret de cateva minute pentru a impiedica inundarea proprietatii mele?
O alta intrebare ar fi : Exista suport juridic pentru a-l putea forta sa isi taie pomii de pe hotar ?
Multumesc !