avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate niguarda

Activitate niguarda

Răspuns la discuția Cuantum minim - pensie de urmas
Revin cu o mare nelamurire: am primit prima pensie,dar este vorba de un singur talon pentru un singur copil. In mod normal trebuie sa primesc 2 taloane pentru fiecare copil in parte,nu? Cat despre suma,este in felul urmator: decizia a venit pe suma de 494 lei,cate 247 lei pentru fiecare copil. Cand am fost la posta mi-au dat un singur talon cu suma de 493 de lei pe numele baietelului si mi-au aratat un desfasurator in care era sistata o pensie de 350 de lei. NU mai inteleg nimic. Daca au gresit,de ce nu ma informeaza? Iar sumele nici macar nu corespund. Eu am sa merg la Casa de Pensii pentru mai multe lamuriri dar poate pana atunci ma ajuta cineva ca sunt tare in ceata. Nu e normal sa primesc 2 taloane? Astept parerile dumneavoastra! Multumesc!
Răspuns la discuția Cuantum minim - pensie de urmas
Am inteles. Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,
Dupa aproape un an de la decesul sotului,a sosit decizia pentru pensia de urmas a copiilor.Eu am 2 copii,si sotul mai avea unul dintr-o casatorie anterioara. Deci sunt 3 urmasi,ceea ce inseamna ca beneficiaza de 100 % din pensia care i-ar fi cuvenit acestuia,adica 750 lei.
Intrebarea mea este: din cate am inteles s-a aprobat o ordonanta de urgenta in ceea ce priveste minimul pensiilor,care este de 350 de lei. Nu se aplica si in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Ajutor de inmormantare
Da,dar nici de acolo nu-mi dau nimic sub pretextul ca n-au bani sa ca n=-au mai platit de mult asigurarile sociale.Nu exista nicio modalitate prin care sa primesc acesti bani? Ok,firma sotului nu mai exista,dar un ajutor trebuie sa existe,nu?
Buna ziua.
Sotul meu era angajat cu carte de munca la o firma.Firma s-a inchis intre timp.Intrebarea mea este de unde ridic acel ajutor de inmormantare daca nu mai exista angajatorul?
Astept raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Buna ziua.Sotul meu a murit si ca sa fac pensie pentru copii imi trebuie cartea lui de munca,dar n-o mai gasesc. Ca sa obtin adeverintele imi trebuie timp sa alerg si eu nu am pentru ca am grija de 2 copii mici,unul de 2 ani si altul de 9 luni.As vrea sa angajez un avocat sa faca lucrul asta pentru mine,ma puteti ajuta,sa-mi recomandati pe cineva?Mentionez ca as vrea sa rezolv treaba asta in cateva zile,e vorba de 5 firme la care a lucrat sotul meu.
Va multumesc!!!!!