Buna ziua,
Dupa aproape un an de la decesul sotului,a sosit decizia pentru pensia de urmas a copiilor.Eu am 2 copii,si sotul mai avea unul dintr-o casatorie anterioara. Deci sunt 3 urmasi,ceea ce inseamna ca beneficiaza de 100 % din pensia care i-ar fi cuvenit acestuia,adica 750 lei.
Intrebarea mea este: din cate am inteles s-a aprobat o ordonanta de urgenta in ceea ce priveste minimul pensiilor,care este de 350 de lei. Nu se aplica si in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Ba da, doamna, actul normativ despre care scrieti se aplica si acestui caz. Nici nu s-ar putea altfel. Fiecare copil beneficiar de pensie de urmas va primi efectiv 350 lei. Dar acest lucru nu este mentionat in decizia de pensie. Diferenta intre pensie si 350 lei se va regasi pe talonul de pensie. Asa se platesc aceste drepturi.
Revin cu o mare nelamurire: am primit prima pensie,dar este vorba de un singur talon pentru un singur copil. In mod normal trebuie sa primesc 2 taloane pentru fiecare copil in parte,nu? Cat despre suma,este in felul urmator: decizia a venit pe suma de 494 lei,cate 247 lei pentru fiecare copil. Cand am fost la posta mi-au dat un singur talon cu suma de 493 de lei pe numele baietelului si mi-au aratat un desfasurator in care era sistata o pensie de 350 de lei. NU mai inteleg nimic. Daca au gresit,de ce nu ma informeaza? Iar sumele nici macar nu corespund. Eu am sa merg la Casa de Pensii pentru mai multe lamuriri dar poate pana atunci ma ajuta cineva ca sunt tare in ceata. Nu e normal sa primesc 2 taloane? Astept parerile dumneavoastra! Multumesc!
Imi pare rau, nici eu nu am cum sa inteleg fara sa am acces la toate datele din dosarul de pensie.
In primul mesaj ati scris ca sunt trei urmasi. Din urmatorul mesaj pot sa presupun ca pensia celor doi copii ai dvs. este platita pe un singur dosar pentru ca cei doi copii sunt minori. Adica dvs. ati facut cererea. Nu am cum sa stiu cum au procedat cei de la pensii in cazul celui de-al treilea copil.
Trebuie sa mergeti la casa teritoriala de pensii la Serviciul "Plati beneficii" si sa solicitati toate lamuririle. Puteti sa va inscrieti in audienta si la directorul casei de pensii, dar modul de plata a pensiei de urmas v-o explica cei de la "Plati beneficii", in functie de datele din dosar.