Buna ziua.
Sotul meu era angajat cu carte de munca la o firma.Firma s-a inchis intre timp.Intrebarea mea este de unde ridic acel ajutor de inmormantare daca nu mai exista angajatorul?
Astept raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Daca angajatorul sotului dvs nu mai exista atunci e clar ca nu va mai poate acorda nici un ajutor. In schimb daca dvs sunteti salariata puteti solicita angajatorului dvs acordarea ajutorului pentru decesul sotului in temeiul contractului colectiv de munca la nivel national.
Da,dar nici de acolo nu-mi dau nimic sub pretextul ca n-au bani sa ca n=-au mai platit de mult asigurarile sociale.Nu exista nicio modalitate prin care sa primesc acesti bani? Ok,firma sotului nu mai exista,dar un ajutor trebuie sa existe,nu?
Ajutor pentru inmormantare puteti primi doar de la angajatorul sotului si de la angajatorul dvs. Daca sotul ar fi fost pensionar ati fi primit de la Casa de Pensii. Cum am mai zis- daca angajatorul sotului nu mai exista nu mai puteti primi ajutor de la el (e destul de logic). Insistati la angajatorul dvs si atrageti-i atentia ca este obligat sa va dea acel ajutor. Eu in locul dvs m-as alarma daca angajatorul mi-ar zice ca nu a mai platit de mult asigurarile sociale- de fapt in acest moment cred ca acest lucru ar trebui sa va preocupe mai mult pentru ca nu mai puteti beneficia nici de ingrijiri medicale gratuite plus ca veti avea probleme si la iesirea la pensie daca angajatorul nu achita contributiile.