Învaţă de la ape să ai statornic drum;
Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum;
Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi;
Învaţă de la stânca cum neclintit să crezi;
Învaţă de la soare cum trebuie s-apui;
Învaţă de la piatră cât trebuie să spui;
Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de liniştit să treci;
Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori
Cum treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.
Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat;
Învaţă de la nufăr să fii mereu curat;
Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi;
Învaţă de la apă să nu dai înapoi;
Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea;
Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea;
Învaţă de la soare ca vremea să-ti cunoşti;
Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.
Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi;
Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi;
Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei,
Si du-te la furnică şi vezi povara ei;
Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea
Învaţă de la miel să ai blândeţea sa
Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor;
Învaţă de la toate că totu-i trecător;
Ia seamă, fiu al jertfei prin lumea-n care treci
Să-nveţi din tot ce piere cum să trăieşti în veci... :)
.Iti spun sincer cunosc avocati cu vechime care nu luau 40 de puncte la examen
Stiu ca nu este nici frumos si nici de bun augur sa tot dam cu parearea aici in forum despre anumite pareri pro si contra. Insa ca om ma doare cand pur si simplu iei in deradere "acei avocati cu vechime" ca nu ar fi facut mai mult de 40 de puncte. Corect.(dupa parerea ta).
Dar sunt tare curios ce punctaj le-ai da la judecatorii care merg morti de beti la volan (cazul Targoviste), sau cei ce au luat mita 10000 de euro ca sa scoata basma curata niste gunoaie ale societatii( cazul Ploiesti)...si asta asa ,..caci lista continua.
Ce nota a-r lua? ...ma tem ca nici 40.
Asa ca, hai sa lasam acest forum pentru ce este facut si spre bine colegilor care vor sa gaseasca ceva util si concret aici.
@ alexandergeo85
Daca tu te-ai simtit ofensat de ceea ce am scris asta nu inseamna ca trebuie sa vorbesti si in numele celorlalti 3118 !
Mai ,dar sensibil esti ! Scuzele de rigoare !
Apropo' ,exista o zicala(sa-i zicem asa) a celor care dau un examen : "chiar daca inveti ,trebuie sa ai si o făramă de noroc! " ,eu nu am facut decat sa scriu partea cu norocul ,ca nu te poti duce sa dai examen la INM fara sa inveti !
Dar banuiesc ca tu nu esti adeptul zicalei sau poate nu ai auzit de ea sau prea putin te intereseaza ,daca te-ai simtit oarecum "lezat" trebuia sa-mi atragi atentia si fii sigur ca imi reparam greseala ,nu sa-mi tii toata poliloghia asta de 2 bani cu expresii de manelist !Daca doresti sa discuti contradictoriu cautati alta persoana !
Si daca mai sunt persoane "lezate" :D ,scuzati-ma fratilor ! Am sa editez postul ca sa nu mai existe vreo problema !
P.S. "Sa stii ca au fost 3119 candidati ,nu 3200 ,sensibilule! "
He...se vor gasi destui care sa-si incerce iarasi norocul in speranta unei reusite !
alexandergeo85 a scris:
mike11 a scris:
La talharie nu este obligatoriu sa si foloseasca arma pentru a se realiza varianta agravata. Este suficient ca victima sa vada arma. Ca si la furt calificat, de altfel.
Talharia este furtul savarsit prin intrebuintare de violente sau amenintari etc...
Eu cred ca insasi fapta de a detine o arma reprezinta o amenintare pentru victima.Adica nu e neaparat nevoie sa te amenint ca te omor,daca tu ai vazut arma deja.E logic ca odata ce persoana sa hotarat sa fure si a venit si cu arma o va folosi la nevoie.
Unii infractori folosesc direct arma prin amenintari ca ucid si altii doar o lasa la vedere pentru a intimida victima.Problema este ca si la furt calificat si la talharie e de ajuns sa detii o arma.Atunci unde e diferenta dintre aceste 2 infractiuni legat de detinerea unei arme?
Ex:Furt calificat:infractorul fura masina victimei avand asupra sa o arma la vedere,victima lasandu-se intimidata de infractor si neactionand.
Talharie:infratorul fura masina si victima fiind viteaza si neintimidata de un simplu pistol de fier incearca sa il opreasca astfel ca primeste 2 chiar 3 perechi de palme din partea infractorului.
Sa inteleg ca diferenta dintre cele doua infractiuni sta in barbatia victimei? :D
In ambele tale exemple este vorba despre aceeasi infractiune si anume cea de talharie. In cazul in care arma, folosita efectiv la atac sau doar aratata victimei, inlesneste activitatea ulterioara de sustragere a bunului avem talharie. In general furtul se produce in absenta victimei sau profitand de neatentia ei iar in cazul in care aceasta este prezenta si este intimidata sau lezata de faptuitor acesta comite o talharie.
La talharie nu este obligatoriu sa si foloseasca arma pentru a se realiza varianta agravata. Este suficient ca victima sa vada arma. Ca si la furt calificat, de altfel.
Talharia este furtul savarsit prin intrebuintare de violente sau amenintari etc...