avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si ...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si altele pe tema.


Învaţă de la ape să ai statornic drum;
Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum;
Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi;
Învaţă de la stânca cum neclintit să crezi;
Învaţă de la soare cum trebuie s-apui;
Învaţă de la piatră cât trebuie să spui;
Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de liniştit să treci;
Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori
Cum treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.
Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat;
Învaţă de la nufăr să fii mereu curat;
Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi;
Învaţă de la apă să nu dai înapoi;
Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea;
Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea;
Învaţă de la soare ca vremea să-ti cunoşti;
Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.
Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi;
Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi;
Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei,
Si du-te la furnică şi vezi povara ei;
Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea
Învaţă de la miel să ai blândeţea sa
Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor;
Învaţă de la toate că totu-i trecător;
Ia seamă, fiu al jertfei prin lumea-n care treci
Să-nveţi din tot ce piere cum să trăieşti în veci... :)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 16 Noiembrie 2023
Invatam toata viata si la final constatam ca nu stim nimic!
:D
De fapt, cu cat invatam mai mult cu atat realizam ce putin stim!
A fi viu inseamna a avea simtul umorului, a avea o profunda calitate de a iubi si de a te juca in voie. Sunt absolut impotriva oricaror atitudini negative in privinta vietii, iar respectul acordat Divinului a reprezentat intotdeauna o negare a vietii. Pentru a transforma acest respect in ceva pozitiv trebuie sa i se adauge neaparat calitatea jocului, simtul umorului si iubirea. Respectul fatza de viata este singurul fel de respect care poate fi aratat Divinului, deoarece nimic nu este mai divin decat viata insasi (Osho, “Viata este aici si acum” )

Ce sunt dilemele in viata?
Imprejurari singulare, in care posibilitatea noastra de a opta, adica divina noastra libertate – ne plictiseste (Lucian Blaga).

A nu trai in zadar inseamna a sti sa dai vietii pamantesti aspectul unei captivitati ceresti (L.Blaga)

Suntem ca raurile si ca fluviile: curgem parca am avea o tinta, dar nu avem nici una ( *** )

A filosofa inseamna a incerca sa raspunzi cu mijloace supermature la intrebari pe care si le pun copiii (Lucian Blaga)

Cea mai frumoasa si in acelasi timp cea mai legitima urare pe care o poti face cuiva este: “Sa ajungi in tzara fagaduintei. Pe care o porti in tine” (Lucian Blaga)

Ce este lumea vazuta?
Un argument real, dar nespus de precar, ce pledeaza pentru infinit de multe semnificatii posibile, dar pentru nici una certa (L.Blaga).
Chandra Mohan Jain a.k.a. Bhagwan Shree Rajneesh a.k.a. Osho a scris:

... respectul acordat Divinului a reprezentat intotdeauna o negare a vietii ...


Ca orice judecata universala despre oameni si aceasta este oarecum gresita :(( . Hmmmm, Mordechai ma tot inghionteste sa-l las si pe el sa scrie ceva ;) ... asa ca ...
Ah, goy-ii astia care nu pricep nimic! :fight:
Rabbi Yisroel ben Eliezer a.k.a. Baal Shem Tov a zis:
" Asculta fiule: Nu exista nimic vechi, nimic uzat, lumea se innoieste in fiecare dimineata. Acesta e maretul dar al Domnului (Domnul Cantecelor si Stapanul Strofelor, Domnul Muzicii si Regele Luminii) si fiecare om trebuie sa stie ca renaste in fiecare dimineata."
tot Besht a mai spus ca Domnul e peste tot: in rasul copilului tau, in sarutul iubitei, in dansul de seara, in muzica, in versuri, in pomul din fundul gradinii pe care-l certi in fiecare vara pentru ca nu vrea sa rodeasca, in mana pe care o strangi, in ochii cu care plangi caderea Troiei ...

Mordechai! Esti sigur ca Besht a vorbit despre Troia si despre Domnul Muzicii si Stapanul Strofelor sau ai inventat tu astea, imitandu-l pe goy-ul acela de Jorge? :confused:

Va rog sa-l scuzati pe Mordechai, uneori e cam repezit, insa e baiat bun chiar daca e cam "high" dupa o doza de feminamina.
Apropos, Mordechai, feminamina e kusher ?

Umar ben Ibrahim Kayyamy




Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
trope_doi a scris:

A fi viu inseamna a avea simtul umorului, a avea o profunda calitate de a iubi si de a te juca in voie. Sunt absolut impotriva oricaror atitudini negative in privinta vietii, iar respectul acordat Divinului a reprezentat intotdeauna o negare a vietii. Pentru a transforma acest respect in ceva pozitiv trebuie sa i se adauge neaparat calitatea jocului, simtul umorului si iubirea. Respectul fatza de viata este singurul fel de respect care poate fi aratat Divinului, deoarece nimic nu este mai divin decat viata insasi (Osho, “Viata este aici si acum” )



Hmm, @Trope_doi, oare e bine sa fie instigat omul spre o conceptie „eliberatoare a constiintelor” („Anybody Who Gives You a Belief System is Your Enemy”-OSHO) ? Oare exista suficient „common sense” si bun-simt in omul modern pentru o asemenea propaganda, care de fapt este instrumentul principal al propagandei si manipularii maselor pe principiul „sterge si rescrie” ? Mie imi este clar ca orice sistem de manipulare (de spalare a creerelor/brainwashing) porneste de la un sambure de adevar universal acceptabil (e.g. „Rasul este trezitor. Te scoate din rutina vietii. Tot ce este trezitor este sacru.” Osho), care este apoi distorsionat gradat si subtil exact in NOUA TEORIE care este menita sa inlocuiasca vechea conditionare pe baza nevoii umane de asociere si apartenenta. Si atunci cum ramane cu aceeasi intrebare „Anybody Who Gives You a Belief System is Your Enemy” (Oricine care iti da un sistem de credinta este dusmanul tau? Eu cred ca numai „stapanul„ se schimba...

Cum comentati răspunsul lui Osho la acuzatia ca ar fi "Gurul oamenilor bogaţi"coroborat cu afirmatia lui din contextul de mai jos : „De-abia când nevoile corpului vostru sunt împlinite apar nevoile psihologice” ?

"Da, sunt un guru al oamenilor bogaţi, pentru că doar cei bogaţi vin la mine. Când vin aici au un serviciu bun, o casă, maşină şi tot ce şi-au dorit. ªi deodată îşi dau seama că nimic din toate acestea nu îi împlineşte. Atunci începe căutarea lui Dumnezeu.(...) Veniţi la mine pentru că sunteţi frustraţi de banii voştrii, de succesul vostru, de viaţa voastră. De-abia când nevoile corpului vostru sunt împlinite apar nevoile psihologice. Când şi acestea sunt împlinite, dar golul interior persistă sunt resimţite necesităţile spirituale: nevoia de a medita, dorinţa de a te ruga, "foamea" de Dumnezeu şi de Adevăr".

Asa sa fie? Adica pentru a deveni ... spiritual, trebuie sa fii epicurian mai intai printr-o cautare excesiva si exclusiva a placerii ? Doar dupa ce ne-am sters toate normele de morala si etica avem sanse sa devenim spirituali, domnule Bhagwan Sri Rajneesh, a.k.a. Osho ? Doar atunci ni se deschid portile cunoasterii ?

Well, thanks, but no thanks, sir. Din propria-mi experienta, cred ca este tocmai ... invers .

Sa fiti iubiti:magic:
Silvia Puskas


Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)
Despre ceea ce înseamnã o cale spiritualã.... rodica_post rodica_post Despre ceea ce înseamnă o cale spirituală.... Trecuse deja un timp de când Spiritul se afla printre oameni şi vorbea el în stânga – dreapta, ... (vezi toată discuția)