avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Activitate Tisuca

Activitate Tisuca

Buna,
Se poate practica comertul online daca imi fac PFA?
As vrea sa deschid un webshop in care sa vand produse naturiste de firma aduse din UE.
Ce acte imi sunt necesare?
Am nevoie de contabilitate? in ce consta? trebuie sa tin stocul? intrari/iesiri zilnice?
Ce taxe trebuie sa platesc? ce optiuni am? ce inseamna "norma de venit" ?
Cum ar fi cel mai avantajos sa incep un astfel de webshop?
Am nevoie de eticheta tradusa in lb. romana? daca pe produs e scris in alta limba? pot eu sa fac traducerea si sa lipesc peste, sau exista ceva autoritate care se ocupa de asa ceva?
La cine as putea sa apelez pt consultanta pe intreg procesul de deschidere al unui astfel de webshop pt a fi in legalitate totala? Exista avocati specializati in comertul online?
Va multumesc anticipat.
Va multumesc frumos pt timpul dvs. si pt raspuns. Aceasta era ideea mea initiala pt ca lipsa de informatie concreta e f. mare. Daca intreb in 10 parti primesc 10 raspunsuri. Exista o cale legala in care as putea sa fac acest lucru si sa nu am nevoie de angajati, contabili, case de marcat, etc? Plus am o mare nelamurire..cum pot sa mentin preturile la nivelul pietei daca eu platesc TVA cand cumpa si la pretul pe care il cumpara clientul de la mine exista iar TVA? pot sa recuperez tva-ul platit cand cumpar eu? Cui ar trebui sa ma adresez pt o consiliere pas cu pas pt a putea incepe o asemenea afacere? si cam cat costa consilierea de la o asemenea persoana? (avocat? contabil? la cine trebuie sa apelez?)
Buna,
As avea si eu nevoie de niste sfaturi, mentionez ca sunt un tanar student si nu prea ma pricep la legi. Descriu situatia iar apoi enumar niste nelamuriri:
Doresc sa cumpar de pe site-uri din tari UE diferite produse, acestea imi sunt livrate, platesc tva pe ele, transport, etc, primesc si factura din partea siteurilor.
Acuma eu ca si persoana fizica (exclus sa deschid firma si sa platesc TVA si sa dau facturi) as dori sa le vand mai departe si ideea e in felul urmator: dau anunt in ziar ca aduc la comanda diferite produse, fac un site in care listez doar un tabel cu produsele pe care as putea sa le aduc si pretul (nu e-commerce, webshop sau altele). Doritorii se uita in catalog si fac comanda telefonic sau prin email. Eu primesc produsele, si le trimit prin curierat la destinatari iar ei platesc la livrare produsul, curierul se intoarce si imi aduce plata. Sau o alta modalitate: deschid un cont si clientii depun bani in contul meu iar dupa aceea trimit produsul.
Intrebarile:
1. Cat de inafara legii sunt? Nu e ca si cum mi-as vinde prin mica publicitate Tv-ul folosit???
2. Care este pedeapsa la care as fi expus daca o "persoana autorizata" mi-ar face o comanda, eu trimit 2-3 produse si ei ma acuza ca n-am dat factura (risc ceva penal? sau doar amenzi si confiscarea celor 2-3 produse? )
*Mentionez ca nu as avea un stoc de produse sa stea intr-un depozit, doar comand ce doresc unii, pana in 50 produse la o comanda sa zic, si le trimit prin curier a doua zi.
Intentia mea nu este neaparat sa fac un profit frumos...in principiu doresc da comand pt mai multi oameni pt a-mi putea comanda si mie niste produse, discounturi, costul de shipping se imparte la mai multi,etc.
Astept raspunsul dumneavostra, orice idee este bine venita.
Va multumesc frumos.