avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate viki_marinescu

Activitate viki_marinescu

Multumesc pentru raspuns asa ma gandeam si eu, insa vroiam sa ma asigur
Deoarece un angajat a absentat de la muna 3 zile consecutiv, s-a intrunit comisia de cercetare disciplinara. Angajatul s-a prezentat in fata comisiei unde si-a recunoscut vina cu mentiunea ca nu va repeta fapta comisa, insa comisia a luat decizia de a suspenda (retine) acordarea tuturor tichetelor de masa cuvenite pt luna urmatoare .
Este legala si corecta decizia luata?
Mutumesc frumos pentru raspuns. Instruirea introductiv generala SSM se face in prima zi, iar la locul de munca a doua zi. In Fisa individuala de instructaj in domeniul Situatiilor de Urgenta care este data instructajului introductiv general? Dar data instructajului la locul de munca?
Cum se completeaza fisa de instruire SSM? Sa presupunem ca examenul de Medicina a Muncii este pe data de 15.05.2012 , iar persoana are apt de munca. Semnarea contractului este pe data de 17.05.2012, prima zi de lucru este data de 18.05.2012. Care este data la care se face instruirea introductiv generala? Dar instruirea la locul de munca?
Lucrez pt o societate pe actiuni, avem un cenzor care este expert contabil si PENSIONAR. Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pt a nu contribui la bugetul de asigurari sociale, somaj, sanatate, deoarece nu mai doreste aceasta persoana sa i se plateasca.
Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema care nu stiu cat de legala este rezolvarea data de angajator.M-am intors din concediul pentru crestere copil pe 22 ianuarie 2010, am avut 26 zile concediu medical ( ingrijire copil bonlav- spitalizat) pana in prezent. Angajatorul doreste sa-mi reduca numarul zilelor de concediu de odihna. Este legal? Din cate stiu contractul de munca se suspenda in timpul concediilor medicale si concediilor pt cresere copil, nu inceteaza.