avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Temeiul legal pt a nu contribui la bugetul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Temeiul legal pt a nu contribui la bugetul asigurarilor sociale

Lucrez pt o societate pe actiuni, avem un cenzor care este expert contabil si PENSIONAR. Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pt a nu contribui la bugetul de asigurari sociale, somaj, sanatate, deoarece nu mai doreste aceasta persoana sa i se plateasca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 8 Noiembrie 2010
:P sa-si dea demisia....alta solutie nu e!
Doar somaj nu e obligat sa dea fiind pensionar, dar CAS si CASS trebuie sa dea si isi poate recalcula pensia ulterior, deci va beneficia de aceste contributii!
Temei legal nu exista ... insa ar fi o posibilitate .. insa nu stiu care va fi reactia organelor de control, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributie pensie dienusa dienusa va rog mult sa ma ajutati cu o problema,sotul meu este pensionar(fost cadru militar) si in prezent este angajat ca instructor auto cu 4 ore pe zi,este posibil ... (vezi toată discuția)
Obligatii pensionar peste limita Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati intr-o dilema: Pentru un pensionar peste limita de varsta, care lucreaza cu conventie civila, care sunt ... (vezi toată discuția)
Contributii aferente conventiilor civile aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce contributii se platesc pentru conventiile civile? As vrea sa intocmesc pentru o asociatie de proprietari, pentru administrator, presedinte, ... (vezi toată discuția)