Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema care nu stiu cat de legala este rezolvarea data de angajator.M-am intors din concediul pentru crestere copil pe 22 ianuarie 2010, am avut 26 zile concediu medical ( ingrijire copil bonlav- spitalizat) pana in prezent. Angajatorul doreste sa-mi reduca numarul zilelor de concediu de odihna. Este legal? Din cate stiu contractul de munca se suspenda in timpul concediilor medicale si concediilor pt cresere copil, nu inceteaza.
Contractul este suspendat pe perioada concediului medical.
Codul muncii nu prevede posibilitarea limitarii dreptului la concediul de odihna, iar angajatorul dvs va limiteaza acest drept.
Angajatorul are obligatia de a va acorda concediu de odihna daca nu l-ati efectuat, nicidecum sa considere parte din concediul medical ca fiind efectuat in contul concediului (partii din) de odihna.
Durata concediului de odihna este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Pe durata concediului medical contractul de munca se suspenda, deci, angajatorul este in masura sa nu va calculeaze concediu de odihna pentru acea perioada.
Daca inainte de a intra in concediu de ingrijire copil nu ati efectuat zilele de concediu de odihna la care aveati dreptul, angajatorul este obligat sa vi le acorde dupa revenirea din cic.
Concediu medical
Buldan,
Buna ziua,am o întrebare este adevărat că,dacă în decurs de un an ai acumulat 30 zile de CM,ANGAJOATORUL îți oprește 3 zile din concediul de odihna ? (vezi toată discuția)