avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Activitate roda67

Activitate roda67

am rugamintea sa imi spuneti in cazul in care se intocmeste un act aditional pt formare profesionala si cuprinde aspecte privind obligatia angajatului de a plati contravaloarea cursului conform perioadei ramase....sau in cazul in care nu obtine certificarea sau nu efectueaza cursul pt care angajatorul a platit-aceste costuri pot fi oprite de catre angajator direct din salariu sau trebuie sa mearga in instanta pentru a recupera banii?
Are valoare juridica un act aditional semnat de ambele parti pentru a obliga angajatul sa plateasca un curs platit de angajator daca angajatul pleaca din firma mai devreme de 2 ani daca durata formarii nu e de 60 de zile ci e mult mai mica?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua,
Am rugamintea sa imi spuneti daca este legal sa schimb o functie studii medii-ajutor programator in una cu studii superioare-administrator retea de calculatoare in contextul absolvirii unei facultati cu specialitate marketing-deci nu tehnice.
Mentionez ca angajatul respectiv are vechime in munca intr-un departament tehnic cu atributii in fisa de post de administrator retea calculatoare si curs de calificare tehnica. Am posibilitatea sa pun o functie cu studii superioare tehnice -fara ca acele studii superioare sa fie tehnice pe baza celor mentionate mai sus? Daca nu, care ar fi solutia? Contract de ucenicie?-Acest contract poate sa fie intocmit daca exista deja un contract individual de munca incheiat acum cativa ani?
Va multumesc pentru ajutor.
in acest caz sanctiunea nu este avertismentul scris?trebuie sa fie o alta sanctiune disciplinara?
in acest caz, daca a fost facuta cercetare disciplinara si se da avertisment scris, nu mai este necesar sa fie precizat si faptul ca a lipsit nemotivat si va fi pontat ca atare-doar se ponteaza corespunzator.
Multumesc inca o data!
In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea angajatului de la 8 ore la 7 ore este corect sa se dea decizia cu avertisment scris cu pontarea angajatului cu o ora mai putin fiind o absenta nemotivata?sau sunt 2 sanctiuni?Aceasta decizie cu avertisment scris trebuie inregistrata la ITM?
va multumesc anticipat pentru ajutor