am rugamintea sa imi spuneti in cazul in care se intocmeste un act aditional pt formare profesionala si cuprinde aspecte privind obligatia angajatului de a plati contravaloarea cursului conform perioadei ramase....sau in cazul in care nu obtine certificarea sau nu efectueaza cursul pt care angajatorul a platit-aceste costuri pot fi oprite de catre angajator direct din salariu sau trebuie sa mearga in instanta pentru a recupera banii?
Are valoare juridica un act aditional semnat de ambele parti pentru a obliga angajatul sa plateasca un curs platit de angajator daca angajatul pleaca din firma mai devreme de 2 ani daca durata formarii nu e de 60 de zile ci e mult mai mica?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua,
Am rugamintea sa imi spuneti daca este legal sa schimb o functie studii medii-ajutor programator in una cu studii superioare-administrator retea de calculatoare in contextul absolvirii unei facultati cu specialitate marketing-deci nu tehnice.
Mentionez ca angajatul respectiv are vechime in munca intr-un departament tehnic cu atributii in fisa de post de administrator retea calculatoare si curs de calificare tehnica. Am posibilitatea sa pun o functie cu studii superioare tehnice -fara ca acele studii superioare sa fie tehnice pe baza celor mentionate mai sus? Daca nu, care ar fi solutia? Contract de ucenicie?-Acest contract poate sa fie intocmit daca exista deja un contract individual de munca incheiat acum cativa ani?
Va multumesc pentru ajutor.
in acest caz, daca a fost facuta cercetare disciplinara si se da avertisment scris, nu mai este necesar sa fie precizat si faptul ca a lipsit nemotivat si va fi pontat ca atare-doar se ponteaza corespunzator.
Multumesc inca o data!
In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea angajatului de la 8 ore la 7 ore este corect sa se dea decizia cu avertisment scris cu pontarea angajatului cu o ora mai putin fiind o absenta nemotivata?sau sunt 2 sanctiuni?Aceasta decizie cu avertisment scris trebuie inregistrata la ITM?
va multumesc anticipat pentru ajutor