avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la CIM pentru formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la CIM pentru formare profesionala

am rugamintea sa imi spuneti in cazul in care se intocmeste un act aditional pt formare profesionala si cuprinde aspecte privind obligatia angajatului de a plati contravaloarea cursului conform perioadei ramase....sau in cazul in care nu obtine certificarea sau nu efectueaza cursul pt care angajatorul a platit-aceste costuri pot fi oprite de catre angajator direct din salariu sau trebuie sa mearga in instanta pentru a recupera banii?
Are valoare juridica un act aditional semnat de ambele parti pentru a obliga angajatul sa plateasca un curs platit de angajator daca angajatul pleaca din firma mai devreme de 2 ani daca durata formarii nu e de 60 de zile ci e mult mai mica?
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:28, 28 Ianuarie 2011
Din salariu nu pot fi retinuti bani decat in baza unei hotarari judecatoaresti sau in conformitate cu legea chiar si in cazul existentei unui act aditional de formare profesionala.
Un astfel de act aditional este valabil incheiat chiar daca perioada de scolarizare este mai mica de 60 zile, perioada in care salariatrul se angajaeaja sa stea in sopcietate este convenita de parti prin semnarea actului aditional.
Daca salariatul considera contitiile asumate ca fiind exagerate si in vadita disproportie cu natura cursului si durata acestuia poate actiona in instanta pentru reducerea perioadei pentru care se angajeaza sa lucreze pentru angajatorul care l-a calificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani scolarizare ostaciuc ostaciuc In urma cu ceva timp mi-am dat demisia de la o firma. Am avut la aceasta firma un contract pe perioada nedeterminata cu un act adițional in care se ... (vezi toată discuția)
Cursuri igiena platite de angajat mnd mnd Buna ziua, Firma la care lucrez organizeaza si plateste cursuri de igiena, costuri care ulterior ni se opresc din salariu pe baza unui act aditional la ... (vezi toată discuția)
Clauza de scolarizare in cim tiliuta tiliuta buna ziua, asi dori sa stiu in ce situatie ma aflu daca incalc o clauza de scolarizare pe care o am prevazuta in cim :``angajatul dispune de formare ... (vezi toată discuția)