Deci dpdv al partajului in noul CCivil 2011 nu avem noutati. Totul se imparte egal chiar daca unul dintre soti distruge tot printr-o ratacire sau intentionat. Celalalt sot si copilul cu ce e vinovat ?? va multumesc.
Vroiam sa stiu incazul unui partaj <el a fost infidel in urma careia e rezultat un copil> avand impreuna 20 ani casnicie si un copil, daca in NCC am mai multe avantaje eu si copilul nostru!
Adica nu mi se pare normal tot ce am muncit impreuna sa fie impartit intre copilul nostru si cel din relatia extraconjugala. Ma gandeam ca printr-un Testament exclusiv copilului nostru, nu mai are celalalt nici un drept si bineinteles sa nu poata fi anulat decat cu acordul ambilor soti. Adica sotul sa nu poata merge singur sa-l anuleze. Sau alt act daca exista. El este acasa cu noi dar plateste o suma de bani celuilalt copil, poate si multe altele. Va multumesc.
Buna seara! Revin si eu cu o intrebare, care sunt noutatile in NCC privind partajul daca exista culpa exclusiva a sotului. Daca facem Testament copilului nostru, mai are vreun drept celalalt copil din relatia extraconjugala. Sau poate ataca si castiga?? Multumesc.
Va multumesc pt ajutor. Am uitat sa va spun ca problema dureaza de 2 ani si a plecat si s-a reintors de 3 ori pana acum. De aceea nu stiu daca sa-l mai primesc sau nu. Se simte vinovat moral fata de celalalt copil dar fata de al nostru nu zice nimic. Va multumesc inca odata.
Buna seara. Daca sotul a parasit casa si sta cu concubina in chirie cu care a facut un copil care ar fi calea de atac in favoarea mea si a copilului nostru. Avem si noi un copil impreuna. De 7 luni este plecat si nici nu mi-a dat nici un ban pt intretinerea minorului. Acum dupa 7 luni vrea sa vina acasa dar nu spune concret ce face cu concubina si copilul lor. Va rog ajutati-ma cu un raspuns sunt cu nervii la pamant. Nu stiu daca sa-l mai primesc sau sa deschid proces. Multumesc
Buna seara, la o tranzactie de partaj trebuie sa dechizi o actiune de divort sau sau o tranzactie de imobil se poate face pur si simplu? si apoi sa deschizi divortul.
Am uitat sa specific ca sotul este de acord sa trecem tot copilului nostru dar nu stiu prin ce fel de act
care sa nu fie atacabil, el fiind minor. Dat fiind faptul ca el asteapta un alt copil cu concubina vreau sa ma asigur ca nu va avea acel copil aceleasi drepturi la mostenire cu copilul nostru din casatorie. Se poate face vanzare unui minor??:sorry:
Multumesc de raspunsuri. Cu banii pe apartamentul propriu am mobilat casa, masina
dar masina este cumparata pe numele sotului. Cum pot sa demonstrez ca masina este luata din banii pe apartamentul meu?? este luata la o luna dupa ce am vandut apartamentul.
Intr-un divort conteaza cine deschide actiunea si de ce?? Cel inselat are vreun avantaj daca are probe pt.divort?? Daca am avut un apartament cumparat pe numele de fata dar l-am vandut casatorita iar banii i-am cheltuit cu o alta casa care este la amandoi acum se tine cont de asta?? Va multumesc.
Dna chiar dvs. intelegeti ce vreti sau poate nu m-am facut inteleasa. Atitudine distuctiva de ce? Am spus eu cumva ca nu las copilul sa fie vizitat sau vazut de tata?? Eu apar ceva care ar trebui sa fie in totalitate al copilului. Eu cand m-am casatorit n-am promis sa impart munca noastra si altor copii facuti din greseala sau sa intretin si copii papitoaicelor care intervin intr-o familie intentionat. Iar despre demnitate?? Eu nu am zis ca-l tin cu forta sau nu-l las sa divorteze.