Buna seara! Revin si eu cu o intrebare, care sunt noutatile in NCC privind partajul daca exista culpa exclusiva a sotului. Daca facem Testament copilului nostru, mai are vreun drept celalalt copil din relatia extraconjugala. Sau poate ataca si castiga?? Multumesc.
Ati pus doua intrebari fara legatura intre ele, doua institutii de drept despre care putem vorbi doua zile.
Ce anume va intereseaza, exact?
Ca in lipsa de amanunte, e inutil sa presupunem scenarii. Sau mergeti la un avocat in privat daca nu doriti sa impartasiti public anumite detalii.
Vroiam sa stiu incazul unui partaj <el a fost infidel in urma careia e rezultat un copil> avand impreuna 20 ani casnicie si un copil, daca in NCC am mai multe avantaje eu si copilul nostru!
Adica nu mi se pare normal tot ce am muncit impreuna sa fie impartit intre copilul nostru si cel din relatia extraconjugala. Ma gandeam ca printr-un Testament exclusiv copilului nostru, nu mai are celalalt nici un drept si bineinteles sa nu poata fi anulat decat cu acordul ambilor soti. Adica sotul sa nu poata merge singur sa-l anuleze. Sau alt act daca exista. El este acasa cu noi dar plateste o suma de bani celuilalt copil, poate si multe altele. Va multumesc.
Doamna, de munca dv. dispuneti cum vreti dv. si cum va arata legea, ea va ramane copilului dv.
De munca sotului dispune acesta si legea, adica va ramane copiilor lui.
Testamentul v-ar ajuta intr-o anumita masura, dar nu se poate ca tatal sa lase mostenire numai unui copil. Asta cu testamentul comun, alta discutie. Oricum ar putea face singur ce ar vrea.