avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate ady77

Activitate ady77

Salut! Va rog ajuta-ti-ma cu un sfat juridic. Sunt profesor la un liceu si ma confrunt cu urmatoarea problema: in repetate randuri directorul, fara sa ma informeze, mi-a schimbat incadrarea - adica mi-a luat anumite clase si mi- a dat altele ca sa se pastreze nr sapatamanal de ore; ideea e ca nu a mai vrut ca eu sa predau la clasele respective. M-a deranjat faptul ca astfel am pierdut elevii pregatiti de mine, cu care aveam rezultate la olimpiade sau alte concursuri, de unde, de exemplu, am pierdut din punctajul care ma ajuta sa ma inscriu la salariu/ gradatie de merit. Decizia directorului este legala sau nu? El sustine ca are voie sa modifice incadrarea la inceput de an scolar dupa cum doreste. Multumesc!
Ma aflu in urmatoarea situatie: 5 frati, unul decedat in urma cu 11 ani, mama decedata in urma cu 15 ani si tatal decedat in urma cu 1 an.
In ce fel complica, din punct de vedere legal si financiar, perioada mare de timp care a trecut de la decesul mamei, respectiv al sorei?
Se percep taxe suplimentare, daca au trecut mai mult de 6 luni de la moartea tatalui?
Ce inseamna taxa de mostenire si in ce cuantum se percepe?
Dezbaterea succesorala este obligatorie, chiar daca 3 din cei 4 mostenitori cedeaza bunurile unuia dintre ei?
Multumesc anticipat!