avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legislatie de munca - invatamant preuniversitar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legislatie de munca - invatamant preuniversitar

Salut! Va rog ajuta-ti-ma cu un sfat juridic. Sunt profesor la un liceu si ma confrunt cu urmatoarea problema: in repetate randuri directorul, fara sa ma informeze, mi-a schimbat incadrarea - adica mi-a luat anumite clase si mi- a dat altele ca sa se pastreze nr sapatamanal de ore; ideea e ca nu a mai vrut ca eu sa predau la clasele respective. M-a deranjat faptul ca astfel am pierdut elevii pregatiti de mine, cu care aveam rezultate la olimpiade sau alte concursuri, de unde, de exemplu, am pierdut din punctajul care ma ajuta sa ma inscriu la salariu/ gradatie de merit. Decizia directorului este legala sau nu? El sustine ca are voie sa modifice incadrarea la inceput de an scolar dupa cum doreste. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:27, 14 Noiembrie 2013
Buna seara!
Da, directorul face incadrarea, la fiecare inceput de an scolar, dar trebuie sa respecte principiul continuitatii la catedra. Deci nu e chiar cum pofteste 'mnealui.

Art. 20 (1) Constituirea posturilor didactice/catedrelor şi încadrarea cadrelor didactice pe posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar se realizează, asigurându-se cu prioritate, continuitatea activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau grupe de elevi. 10
(2) Continuitatea activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau grupe de elevi poate fi întreruptă ca urmare a participării cadrului didactic la etapele de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în situaţia rezervării/degrevării postului didactic/catedrei sau la încetarea de drept a contractului individual de muncă, potrivit legii, precum şi în alte situaţii speciale aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

(Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012

METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVÃŢÃMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ªCOLAR 2013-2014)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)