avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate Tmaria

Activitate Tmaria

Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Solicitarea dublului avans o pot face numai in instanta? Cum procedez?
Buna ziua.
Am si eu cateva nelamuriri si va solicit ajutrorul.
Pe data de 03.09.2010 am incheiat un antecontract in vederea cumpararii unui apartament .Antecontractul a fost incheiat la notariat cu termen pana la data de 04.10.2010 sa finalizam tranzactia. La clauze se specifica ca, daca eu in calitate de cumparator ma razgandesc pierd avansul iar daca vanzatorul se razgandeste plateste dublu avansul. Dupa cinci zile vanzatorul a mai solicitat inca un avans motivand ca doreste sa imprumute unei rude o anumita suma Nu am fost de acord sa-i mai platesc alt avans si i-am propus sa incheiem contractul de vanzare, dumnealui primea diferenta de suma integral si facea ce dorea cu banii iar eu aveam contractul si eram de acord sa-i las cateva zile timp suficient sa se mute (el dorea sa-si cumpere o garsoniera pe care am inteles ca o si gasise si trebuia sa dea avans la randul lui). Domnul nu a fost de acord si s-a suparat foarte rau pentru propunerea mea, dansul solicitand doar acea suma insistent. Mentionez ca nu am fost de acord deoarece am aflat unele lucruri urate despre caracterul acestuia fapt confirmat prin comportamentul dumnealui la adresa mea:(tipete,amenintari ca nu mai vinde, telefonul inchis in timpul conversatiei, etc.)Am discutat si cu fostul proprietar al apartamentului si mi-a spus ca intampinat si el probloeme mari si abia au reusit tranzactia cu chiu cu vai.
Intr-un final am luat legatura cu vanzatorul pentru ai aduce aminte ca trebuie sa mearga la notariat cu o saptamana mai devreme de data de 04.10.2010 pentru a rezolva cu actele adica extrasul de carte funciara si ce mai trebuie nu stiu axact ,si a ramas ca ne vedem pe data de 4 la notariat dar mi-a impus sa-l mai las inca 30 de zile altfel nu semneaza contractul spunand ca legea ma obliga sa-i acord aceste zile, si procedeaza astfel deoarece m-am purtat urat cu el si din cauza mea a pierdut doua garsoniere neavand bani de avans.
Cred ca am reusit sa fac intelese faptele si am cateva intrebari:
1) Am gresit ca nu am vrut sa-i acord al doilea avans, spunandu-i sa incheiem contractul?
2) Sunt obligata comform legii sa-i acord 30 de zile de la data incheierii contractului?
3)Cum voi proceda in cazul in care la data de 04.10. cand expira antecontractul el nu a rezolvat situatia cu extrasul de carte funciara?
Va multumesc anticipat.
Va multumesc foarte mult!
Nu stiu cum sa procedez, va rog dati-mi un sfat daca se poate.
Am incheiat cu vanzatorul un antecontract in vederea cumpararii unui apartament cu doua camere la notariat dandu-i un avans pe care acesta la solicitat si urmand ca pana la data de 04.10.2010 sa facem si contractul de vanzare-cumparare si atunci sa-i dau diferenta de bani cu care ne-am inteles. Dansul doreste sa-si cumpere in acest timp o garsoniera in care sa se mute si din avansul pe care i l-am dat sa-si achite datoria la intretinere si sa dea avans la randul lui pentru garsoniera. Astazi m-a contactat telefonic dorind inca un avans motivand ca a cam cheltuit din bani si nu se mai incadreaza si sa mergem la notariat sa mai facem inca un antecontract . Se mai poate face inca un antecontract?
Dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare cand intru in posesia bunului? Si daca dansul nu are unde sa se mute motivand ca nu si-a gasit garsoniera din diferite motive si nu are unde sa se mute ce pot face?
Sper ca m-am facut inteleasa si va multumesc pentru un eventual raspuns.