Tot legat de acest subiect, am aflat de la parintii mei ca dupa ce unchiul a facut testament in fav lor, dupa doi ani, cred ca in 1993 , au facut intre ei un contract de vanz-cump cu clauza de intretinere, facut de mana si in prezenta a doi martori. E valabil un astfel de contract?daca e valabil, atunci unchiul nu mai avea nimic in patrimoniu la data decesului si ca urmare fiica din prima casatorie nu mai are ce mosteni. E adevarat acest lucru?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. As vrea sa precizez ca intr-adevar fiica stia de testamentul facut in favoarea parintilor mei si totusi nu l-a contestat. Prima data cand s-a deschis succesiunea s-a suspendat din cauza ca ea nu s-a mai prezentat. Certificatul de mostenitor i-l au deja de 5 ani.O sa le spun parintilor mei sa mearga la un avocat cu toate actele pe care le au.
Buna ziua. As vrea sa va expun situatia parintilor mei privitoare la o mostenire. Mama mea are grija de 22 ani de sora tatalui ei.Sotul dansei (unchiul) a decedat acum 14 ani. Cu matusa nu a avut copii. A mai fost casatorit si a avut o fata. Dupa decesul lui, fiica s-a a deschis succesiune. Matusa si parintii mei au fost citati pentru ca atunci cand era in viata unchiul si matusa au facut testamente in favoarea parintilor mei. S-au prezentat in urma primirii citatiilor, dar fiica unchiului nu s-a mai prezentat, a renuntat, cel mai probabbil pentru ca nu avea bani pentru succesiune. Au trecut 10 ani de la deces si au deschis succesiune parintii mei si au in acest moment certificat de mostenitor pe jumatate din averea unchiului, cealalta jumatate fiind a matusii. Acum dupa 14 ani, fiica ii ameninta pe parintii mei ca vrea si ea partea ei. Intrebarea mea este: mai poate face ceva?se mai poate deschide iar succesiune?Are vreun drept din punct de vedere legal?In certificatul de divort al unchiului este precizat modul cum s-au impartit bunurile pe care le aveau. Nici macar nu este trecut in certificatul de divort ca au avut o fiica. Cauza divortului tocmai asta a fost: unchiul spunea ca nu e fiica lui.Este pe numele lui. Matusa a facut si ea testament in favoarea parintilor mei.Ea are ca si rude mai apropiate doar nepoti de la frati. Ei ar putea avea ceva pretentii?Va multumesc
Buna ziua
Si eu am aceeasi dilema. Am nascut in data de 07.04.2011 si am optat pt concediu de ingrijirea si cresterea copilului pana la implinirea varstei de un an.Ca sa beneficiez de stimulentul de insertie ar trebui sa ma intorc din 01.03.2012 la munca?Asa as avea un salariu incasat inainte ca fetita mea sa implineasca un an.Sau ma pot intoarce incepand cu data de 01.04.2012? Va multumesc
Soacra mea are 57 de ani. La inceputul acestui an a trecut la pensie anticipata (inainte a avut pensie de boala). Acum sotul ei , pensionar MIRA a decedat.
I s-a spus ca poate alege intre pensia de urmas ( 50% din pensia sotului decedat) -cam 1050 lei-sau pensia pe care o avea inainte-aprox 540 lei.
Pe de alta parte a aflat ca daca nu are varsta standard de pensionare, va beneficia de pensia de urmas doar 6 luni, dupa care trebuie sa faca o noua cerere pt a primi pensia pe care a avut-o initial, si fiind pensie anticipata s-ar putea ca dupa cele 6 luni sa nu o mai primeasca pt ca nu se mai fac potrivit noilor reglemetari.
Care este adevarul?
Poate beneficia de pensia de urmas pt restul vietii sau numai dupa ce ajunge la varsta standard de pensionare?
Multumesc