avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas de la sot politist
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas de la sot politist

Soacra mea are 57 de ani. La inceputul acestui an a trecut la pensie anticipata (inainte a avut pensie de boala). Acum sotul ei , pensionar MIRA a decedat.
I s-a spus ca poate alege intre pensia de urmas ( 50% din pensia sotului decedat) -cam 1050 lei-sau pensia pe care o avea inainte-aprox 540 lei.
Pe de alta parte a aflat ca daca nu are varsta standard de pensionare, va beneficia de pensia de urmas doar 6 luni, dupa care trebuie sa faca o noua cerere pt a primi pensia pe care a avut-o initial, si fiind pensie anticipata s-ar putea ca dupa cele 6 luni sa nu o mai primeasca pt ca nu se mai fac potrivit noilor reglemetari.
Care este adevarul?
Poate beneficia de pensia de urmas pt restul vietii sau numai dupa ce ajunge la varsta standard de pensionare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 10:08, 9 Septembrie 2010
Poate beneficia de pensie de urmas, pentru tot restul vietii la data cand indeplineste si dumneaei conditiile de acordare a pensiei pentru limita de varsta.
Intradevar, la acest moment poate beneficia de pensie de urmas pe o perioada de 6 luni, de la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensie urmas syka syka Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia de urmas in urmatorul caz : sotul decedat in martie 2015 ( avea pensie de limita de varsta -1080 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor danuca_dana danuca_dana Buna seara! Socrul meu a murit pe 13 ian 2012 la vârsta de 69 de ani în urma unui accident rutier. Era pensionar, dar și lucra în continuare, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare in baza legii 223/2015, privind pensiile militare de stat shony25 shony25 Buna ziua, In urma decesului sotului sustinator in anul 2020, iesit la pensie de serviciu anticipata in anul 2007, in baza Legii 179/2004, privind pensiile ... (vezi toată discuția)