Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia de urmas in urmatorul
caz : sotul decedat in martie 2015 ( avea pensie de limita de varsta -1080 lei), sotia
are 62 ani -vechime in munca 9 ani si 6 luni. Care ar fi suma de care sa beneficieze ca si pensie de urmas? Va multumesc
1. Pensia de urmas pentru sotia supravietuitoare se stabileste 50% din punctajul mediu anual aferent pensiei sotului decedat (ar fi cam 540 lei).
2. - Beneficiaza de pensie de urmas pe o perioada de 6 luni de la data decesului dupa care va mai beneficia de pensie de urmas incepand cu data cu care implineste varsta standard de pensionare.
- Spuneti luna si anul nasterii sotiei supravietuitoare pentru a va spune cand indeplineste varsta standard de pensionare.
Salariu sau pensie?
AllyD
Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas
luiza44
SOTUL A DECEDAT IN URMA UNEI BOLI ACUM 5 ANI, AM FOST CASATORITI TIMP DE 25 ANI ,EU LUCRAM ATUNCI SI AM PRIMIT PENSIE DE URMAS DOAR 6 LUNI DE CE? ASA E LEGEA ... (vezi toată discuția)