avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia de urmas in urmatorul
caz : sotul decedat in martie 2015 ( avea pensie de limita de varsta -1080 lei), sotia
are 62 ani -vechime in munca 9 ani si 6 luni. Care ar fi suma de care sa beneficieze ca si pensie de urmas? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:55, 21 Mai 2015
1. Pensia de urmas pentru sotia supravietuitoare se stabileste 50% din punctajul mediu anual aferent pensiei sotului decedat (ar fi cam 540 lei).

2. - Beneficiaza de pensie de urmas pe o perioada de 6 luni de la data decesului dupa care va mai beneficia de pensie de urmas incepand cu data cu care implineste varsta standard de pensionare.
- Spuneti luna si anul nasterii sotiei supravietuitoare pentru a va spune cand indeplineste varsta standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu sau pensie? AllyD AllyD Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas luiza44 luiza44 SOTUL A DECEDAT IN URMA UNEI BOLI ACUM 5 ANI, AM FOST CASATORITI TIMP DE 25 ANI ,EU LUCRAM ATUNCI SI AM PRIMIT PENSIE DE URMAS DOAR 6 LUNI DE CE? ASA E LEGEA ... (vezi toată discuția)