avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate v.marin1953

Activitate v.marin1953

Va pot sta la dispozitie pentru clarificarea situatiei in care se afla asociatia Dvs.
a rog sa ma contactati la T.M. 0722.193.430.
Administratorul si ingrijitorul sunt angajati de asociatie in baza unor conventii civile, administratorul fiind angajat cu contract individual de munca la o societate comerciala iar ingrijitorul nu presteaza si activitati in cadrul altei societati sau asociatii.
In aceasta situatie va rog sa ne comunicati care sunt obligatiile fata de bugete pentru cei 2;
care sunt obligatiile angajatorului?
Va multumesc.
In legatura cu OUG 58/2010 solicit unele precizari legate de modul in care trebuiesc aplicate la asociatiile de proprietari.
1. presedintele comitetului si presedintele comisiei de cenzori sunt membrii ai asociatiei de proprietari pensionari; care sunt obliagtiile de plata la bugete pentru ei ?
2. administratorul este salariat la o societate comerciala angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata; societatea plateste la bugete contributiile la cas, cass, somaj, itmb, fonduri (FNUASS, garantare creante salariale, sisc si accidente), atat pentru angajator cat si pentru asigurat; in acest caz asociatia de proprietari trebuie sa se inregistreze la ITMB, sa incheie cu administratorul contract de munca cu timp partial si sa depuna lunar declaratii la toate casele de asigurari ?
3. ingrijitorul este o persoana de la tara, cu 7 clase primare, nu este angajat in alta parte cu C.I.M. si, pana la data aparitiei OUG 58/2010, era angajat de asociatie pe baza de conventie civila; ca obligatii trebuiesc achitate ?
4. incepand cu intrarea in vigoare a prevederilor ordonantei asociatiile de proprietari trebuie sa se inregistreze obligatoriu la ITMB si sa incheie cu personalul care se ocupa de administrare contracte de munca cu timp partial ?
Va multumesc pentru sprijinul acordat.