avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate mona2010

Activitate mona2010

Răspuns la discuția adoptie prin casatorie
Multumesc tuturor! Mi-ati fost de mare folos!
chiar daca eu ma casatoresc ?
cum va fi cu schimbarea numelui dupa casatorie? eu o sa preiau numele sotului si copilul ramane cu numele meu inainte de casatorie? Cum o sa calatorim impreuna in asa caz?
Daca eu ma casatoresc si copilul nu va fi adoptat (eu voi continua a figura in certificatul de nastere ca unicul parinte), am sau nu dreptul sa cer recunoasterea paternitatii si pensia alimentara (respectiv mostenire cind va fi cazul) tatalui natural ?
Tatal biologic(locuiesc pe teritoriulUE) si parintii acestuia sunt putrezi de bogati,insa legaturile dintre noi sunt moarte de ani buni.
Tatal care doreste sa-mi adopteze copilul are situatia buna,dar detine cam un sfert din ceea ce are tatal biologic.(locuim impreuna pe alt continent).
Are copilul meu dreptul sa ceara recunoasterea paternitatii tatalui biologic dupa ce implineste majoratul in cazul in care este adoptat acum de viitorul meu sot?

Carui "tata"va avea dreptul sa ceara mostenire copilul meu?(in viitor).
care este varianta cea mai avantajoasa(pentru mostenire,de exemplu) si cu mai putine riscuri in caz de divort?
sa accept adoptia sau sa-i dau noul nume dupa efectuarea casatoriei ?
Buna tuturor!
Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care figureaza in certificatul de nastere.In cazul in care eu ma casatoresc,ce optiuni sunt?
Va fi adoptat de noul tata sau poate ramine sub numele meu?
Mersi.
unde anume ati raspuns?pe ce pagina?
multumesc
Buna!
Sunt studenta in ultimul an si nu mi-am dat ultimul examen si nici licenta datorita sarcinii.Oficial sunt inca studenta cu o restanta si in curs de preparare a lucrarii de licenta,vizavi de cresterea bebelusului meu de o luna.Ce fel de cerere sa fac si unde ca sa primesc acestia 600 ron si alt ajutor financiar?Nu am luat de cind am nascut si pina acum nici un ban de la stat pentru ca sunt si mama solitara si nu am cu cine lasa copilul si nici transport ca sa fac procedurile.Trebuie sa astept pina creste putin mai mare ca sa pot face calatoriile astea din Navodari(unde locuiesc)pina in Constanta.Care este termenul limita a de punerii actelor?
Multumesc anticipat.