avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate craciuniliutza

Activitate craciuniliutza

Răspuns la discuția Penalizare abuziva
Ce as putea scrie in contestatie? Ca nu sunt de acord cu aceasta si ca fapta nu este sanctionata de Codul Muncii ???
Buna Ziua. Doresc sa stiu daca exista in Codul Muncii un articol, in baza caruia pot fi sanctionat de patronul firmei, pentru IGNORANTA??? Mai precis, in plicul cu salariu, am primit un bilet, prin care eram instiintat ca am oprire de 100 de lei pentru ca mi-am permis sa blochez numarul de telefon (PE TELEFONUL MEU-PROPRIETATE PERSONALA) al patronului meu. Am avut o discutie cu acesta, prin care i-am comunicat ca pentru astfel de cerinte, angajatului i se poate oferii un TELEFON DE SERVICIU. Acesta a refuzat, spunandu-mi ca am TELEFONUL MEU, si ca eu am dat dovada de IGNORANTA, blocandu-i accesul la acesta. Mentionez ca este patronul unei renumite firme de service auto, din sectorul 1, din Bucuresti, si ca in firma respectiva, sunt foarte multi angajati care au TELEFOANE DE SERVICIU. Deci: Patronul meu a incalcat Codul Munci? Daca acesta a incalcat Codul Muncii, unde ma pot adresa pentru ami face dreptate???? Multumesc anticipat pentru rasunsuri. Cu stima, Craciun Iliuta
Deci...apartamentul meu era invecinat cu alte 3 apartamente. Sus, jos si altul in dreapta. Sus, nu mai locuieste nimeni(vechii proprietari s-au mutat la vila si tin apartamentul gol). Cel din dreapta are aceiasi soarta(nu locuieste nimeni), Cel de jos este locuit , dar numai de la ora 18:00, pana la ora 8:00(a doua zi). Din aceasta cauza, eu trebuia sa incalzesc si cele 3 apartamente. Plateam foarte mult ptr incalzirea apartamentului, fara sa beneficiez de asa ceva. Mai mult decat atat, din cauza asta a inceput sa apara igrasia in apartament(ceea ce nu exista inainte de montarea acestor repartitoare). Asa cum am sus si in postarea anterioara, Adunarea Generala a hotarat ca aceste repartitoare sa nu mai fie citite de catre firma montatoare(cost 10 lei/repartitor), iara cheltuielile privind incalzirea apartamentelor sa se faca in regim...pausal. Asta se intampla...acum 3 ani. In acest moment mi-a disparut igrasia din apartament, iara apartamentele libere(si in acest moment) au caldura data drumu.
Deci...din pmdv, anularea citirii acestor repartitoare a fost un lucru POZITIV si nu m-as mai intoarce la citirea acestor repartitoare. Nu cred ca UE ar putea sa comande in casele romanilor.
Imi pare rau ca nu am citit legea. Nu stiam de existenta ei. SPUNETI-MI: daca intr-un bloc au fost montate aceste repartitoare, dar de cca 3 ani nu se mai iau in considerare, plata facandu-se la pausal. Legea respectiva obliga citirea si distribuirea cheltuielilor conform citirii????(s-au obliga doar la montarea lor????)
asa cum am mentionat de la bun inceput, am cuparat 2 telefoane mobile. Saptamana aceasta am facut un drum pana la Curtea de Arges si pe drum am constat ca Telefonul LG-E435(cel reclamat) si-a pierdut de cateva ori semnalul, ceea ce nu s-a intamplat cu cel de al doilea telefon(Acer Liquid Z3).
Asta ar fi una la mana dar....eu stiam ca exista obligativitate ca aparatele electronice si electrocasnice sa fie insotite de aceasta declaratie de conformitate CE.
Oare am dreptate?

....si sunt sigur ca va amintitzi si dvs. reclamele in care se spunea ca si romanii sunt cetateni europeni si ca atare au ...drepturi(chiar si acela de a schimba un produs cumparat acum....5 zile)
Buna Ziua
In data de 5 nov 2013 am cumparat 2 telefoane mobile de la un magazin
Azi, 10 nov 2013 am fost in magazinul respectiv ptr a solicita schimbarea unuia din cele 2 telefoane, conform legislatiei din Romania si din Comunitatea Europeana dar, am primit un mareee...refuz spunand ca nu exiatsa o astfel de lege in Romania.
Mentionez ca in momentul vanzarii a acestui telefon, nu am primit decat certificatul de garantie si manualul cu instructiuni in limba romana, fara a primii si certificatul/declaratie de conformitate conform legii 449/2003 republicata in 2008, articolul 11, alineatul 1 care prevede urmatoarele:
"Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata."

Mentionez ca nu doresc contravaloarea in bani a telefonului ci doar schimbarea lui cu o alta marca care are un pret mai mic de achizitie decat cel pe care doresc eu sa il schimb.
Am vre-o sansa sa rezolv favorabil aceasta problema? Unde trebuie sa ma adresez, inafara magazinului (aici nu am gasit intelegere)?
si totusi....nu ar fi fost mai frumos ca cele trei parti(parintii si cei doi frati) sa se aseze la o discutie"inteleapta" si sa gaseasca de comun acord o situatie avantajoasa ptr totzi?
Răspuns la discuția Viol - daune morale
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:


Din pacate, sau din fericire, acum legile au evoluat astfel incat pedeapsa capitala a fost abolita.




legile au evoluat intr-un sens...gresit(ex. sunt destule)

Nu am pretentia ca ceea ce spun este adevarat dar, stiam ca in caz de reparatie in regie proprie, din suma aprobata se scade tva(24%) .
Probabil ca din suma de 11000 lei se scade 2640 lei si mai raman 8360 lei
Nu stiu daca aceasta e suma care va ofera ei dar sunt sigur ca e pe undeva pe acolo
din aceasta suma ar trebui sa mai platiti deschiderea si depunerea dosarului la service-ul auto. Poate ca ar mai trebuii platit si calculul facut in programul lor(ex:audatex).
In orce caz, stiu ca majoritatea asiguratorilor lucreaza pe baza unei platforme si de multe ori prefera pretul pieselor aftermarket(fara origine) ceea ce inseamna o alta scadere din pretul initial(cel de 11000 lei)

Tare mult as vrea sa stiu ce pret v-au oferit asiguratorii.
succes

PS. Daca spuneti ca asiguratorul a aprobat foarte repede suma propusa de service, nu ar fi rau sa vb cu cei de la service si pe baza unui comision sa ii lasati pe ei (in numele dvs)sa scoata banii de la asigurator. Stiu ca se practica asa ceva(cateodata chiar cu cineva din partea asiguratorului). ex: un amic de al meu a cerut reparatie in regie proprie si ptr ca a lucrat cu cineva de la asigurator(a platit 700lei-800lei-comision) a castgat aproape 2500 lei in plus fata de devizul facut de service-ul unde ajunsese prima data cu masina.





















Răspuns la discuția Furt de la locul de munca
marap a scris:


am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati nici unu de la firma..
Asi dori sa stiu ce se poate intampla daca isi vor da seama ca eu am sustras lucrurile.
Asi putea face puscarie sau s-ar intampla altceva?

Sa intelegem ca s-a schimbat versiunea intre timp?



Se schimba ea la nivel de conducere....statala. Daramite la nivelul de jos a clasei sociale.