avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare abuziva

Buna Ziua. Doresc sa stiu daca exista in Codul Muncii un articol, in baza caruia pot fi sanctionat de patronul firmei, pentru IGNORANTA??? Mai precis, in plicul cu salariu, am primit un bilet, prin care eram instiintat ca am oprire de 100 de lei pentru ca mi-am permis sa blochez numarul de telefon (PE TELEFONUL MEU-PROPRIETATE PERSONALA) al patronului meu. Am avut o discutie cu acesta, prin care i-am comunicat ca pentru astfel de cerinte, angajatului i se poate oferii un TELEFON DE SERVICIU. Acesta a refuzat, spunandu-mi ca am TELEFONUL MEU, si ca eu am dat dovada de IGNORANTA, blocandu-i accesul la acesta. Mentionez ca este patronul unei renumite firme de service auto, din sectorul 1, din Bucuresti, si ca in firma respectiva, sunt foarte multi angajati care au TELEFOANE DE SERVICIU. Deci: Patronul meu a incalcat Codul Munci? Daca acesta a incalcat Codul Muncii, unde ma pot adresa pentru ami face dreptate???? Multumesc anticipat pentru rasunsuri. Cu stima, Craciun Iliuta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 1 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa contestati in scris decizia.
Ce as putea scrie in contestatie? Ca nu sunt de acord cu aceasta si ca fapta nu este sanctionata de Codul Muncii ???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spuneti dvs seamana mai mult cu o retinere din salariu ... intrucat:
1. Amenzile disciplinare sunt interzise.

2. Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

3. LIpsa cercetarii disciplinare conduce la nulitatea absoluta a sanctiunii disciplinare aplicate.

4. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia domiciliati.

Model Contestaţie împotriva deciziei de sancţionare disciplinară
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie sanctiune maria_mirela maria_mirela Buna ziua, Am primit o penalizare de 100 lei, despre care am auzit din gura in gura , nu mi s-a inmanat nimic deocamdata (fapta comisa pe data de 2-10-2014 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca dragoianu dragoianu Buna ziua In contractul de munca la litera M drepturi si obligatii punctul 2 litera c si e cu fidelitatea si secretul de serviciu ,daca sunt incalcate aceste ... (vezi toată discuția)
Avertisment disciplinar scris Niko1851 Niko1851 Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a : 1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi ... (vezi toată discuția)