avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua In contractul de munca la litera M drepturi si obligatii punctul 2 litera c si e cu fidelitatea si secretul de serviciu ,daca sunt incalcate aceste obligatii se poate desface contractul de munca pe loc ? si daca se poate actiona in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 8 Februarie 2013
Nu, nu pe loc, ci in baza unei cercetari disciplinare. Dupa cercetarea disciplinara se emite o decizie de sanctionare care va contine, in urma aplicarii unor criterii de individualizare, sanctiunea care poate fi desfacerea contractului individual de munca. Daca nu s-a actionat legal, in sensul ca pur si simplu ati primit o decizie de desfacere a contractului individual de munca se poate actiona in judecata pentru anularea deciziei de desfacere a contractului individual de munca si reintegrarea in postul detinut anterior, sau doar plata salariilor pe care le-ati fi obtinut din momentul incetarii contractului si pana la data hotararii.
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

In caz contrar, decizia de sanctionare este lovita de nulitate absoluta.

Decizia de sanctionare poate fi contestata la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris bibipopescu bibipopescu Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara? Multumesc (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni angajat anusca14 anusca14 Ce sanctiuni poate primi un angajat care nu respecta prevederile CIM privind preavizul, nu-si da demisia desi la angajare a semnat multe acte in acest sens, si ... (vezi toată discuția)