avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate oaniella

Activitate oaniella

Multumesc pentru raspuns daca mi-ati putea da o adresa de mail ca eu am intrat la anrsc dar nu am gasit.
Am gasit in lege treaba asta "Starea, materialul, grosimea şi modul de izolare a conductelor şi coloanelor din reţeaua
de distribuţie interioară se stabilesc de către prestator împreună cu asociaţia de proprietari/locatari. " deci poate ca totusi ceva o fi?

Art. 16. (1) Cantitatea de energie termică aferentă consumului individual, provenită din
aportul de căldură adus de coloanele de distribuţie ce traversează apartamentele sau spaţiile cu altă
destinaţie, se repartizează proporţional cu numărul de unităţi de consum alocate acestora.
(2) Alocarea unităţilor de consum se realizează proporţional cu indicaţiile repartitorului
comun şi suprafaţa echivalentă termic a coloanelor de distribuţie tur şi retur aşa cum acestea se
regăsesc în teren, cu sau fără izolaţie aplicându-se FACTORII DE AMPLASARE
(3) Numărul total de unităţi de consum aferent fiecărui apartament sau spaţiu cu altă
destinaţie străbătut de coloane de distribuţie se determină cu relaţia:
NU stiu ce reprezinta factorii de amplasare

Am sunat acum la firma care face calculele si mi s-a explicat ca daca tevile sunt zidite nu se plateste nimic, ma refer la cele care trec prin apartamente, iar daca sunt izolate (spunea ca in lege nu se precizeaza din ce material trebuie sa fie izolarea si deci cum hotaraste comitetul de bloc) deci si cu manson atunci se aplica o reducere de 80 %.Cica este precizat in lege un coeficient de izolare ma rog eu nu am gasit dar nici nu sunt de specialitate....:stunned:
Iata ca s-au afisat si la noi cheltuielile de bloc si situatia e cam in fell urmator.Exista 7 apartamente care nu platesc deloc pentru incalzire, o parte care au doar cheltuieli comune (fara cele individulate care au aparut conform Ordinului 343) si restul care cum cei cu centrale cu sume intre 20 si 70 .Ceea ce nu inteleg eu este ca conform Ordinului toata lumea are obligatia sa plateasca cheltuielile comune nu? Chiar daca si-au "izolat cu un ciorap" tevile care trec prin apartament.
Am sunat la firma care se ocupa de citire a repartitoarelor si mi-a spus ca conform ordinului ANRSC 343/2010 tevile care trec prin apartament nu mai sunt la comun ci la individual si ca daca le izolezi platesti, dar mai putin.Eu nu mai inteleg nimic...M-am uitat prin acel ordin dar eu n-am vazut numai formule, poate ma dumeriti unde scrie asa ceva.
N-ati inteles nimic era vb ca este strigator la cer sa platesc 50 ron pt 4 tevi care sunt reci in timp ce pentru gazul cu care imi fac caldura si apa calda suficienta intr-o luna platesc 100.Nu e vb sa nu platim dar acum se exagereaza. Ajungem sa platim noi mai mult decit cei vare-si inchid repartitoarele.Platesti un serviciu pe care nu il ai ce caldura am eu de la o teava rece si una calduta.Pentru spațiile comune e ok.
Ce-ar fi sa cerem chirie Termificarii pentru tevile care-mi trec prin proprietatea mea:P.Ce s-ar intimpla daca cei care avem centrale refuzam sa mai platim aceste sume deloc neglijabile catre termoficare. Imi taie caldura?X-( ce pot sa-mi faca.Sunt apartamente la etajele superioare care fiind capat de linie si-au taiat tevile si tot sunt obligati sa plateasca pentru ele. Nu cred ca e corect sa platesti pentru ceva ce nu ai
La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ce tevi comune iar la un apartament fara centrala plata e 120 ron, ca sa nu mai vorbim de cei care si-au inchis repartitoarele si se incalzesc cu aragazul si care platesc mai putin decit mine. Cum vine asta? Daca m-ati putea lamuri stiu ca acum citiva ani daca iti izolai tevila care trec prin casa nu mai trebuia sa platesti nimic dar acum am inteles ca toata lumea trebuie sa plateasca indiferent ca sunt sau nu tevile izolate.La noi sunt 5 apartamente care nu platesc nimic pt ca sunt tevile izolate.
Răspuns la discuția locatari restantieri
multumesc pentru sfaturi.Pbl este ca si presedintele este nepasator este ceva de groaza am nimerit intr-un bloc in care nimeni nu aude, nu vede si nu stie nimic.Este un dezinteres total
Buna, am si eu o problema, in blocul in care stau exista 4 familii care sunt restantiere suma ajungand la peste 100000 lei .Dintre acestia o familie are restante de 15 ani de cind stau eu acolo deci dupa mine este nesimtire.Imi e groaza de ceea ce va fi la iarna cind ne va fi greu la toti si poate vor mai aparea si alti restantiri.Pentru moment administratorul a folosit din banii pentru reabilitarea termica a blocului pentru a acopri facturile dar se termina si banii aceia, lucru care mi se pare din nou nesimtire fata de cei care-si achita la timp facturile si mai si platesc suplimentar pentru reparatii sau iziolare termica.Daca i-am spus administratorului ca ar trebui sa-i dam in judecata pe cei 4 rau platnici dar raspunsula a fost "sa-i mai lasam" cred ca-i este teama sau este prieten cu ei ce putem face in cazul acesta?