avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platim la termoficare cei cu centrale mai mult decit cei fara

La noi la bloc eu care am centrala am de plata de ron pentru 4 tevi subtiri care imi trec prin camera si baie din care una e rece una e calduta si nu mai stiu ce tevi comune iar la un apartament fara centrala plata e 120 ron, ca sa nu mai vorbim de cei care si-au inchis repartitoarele si se incalzesc cu aragazul si care platesc mai putin decit mine. Cum vine asta? Daca m-ati putea lamuri stiu ca acum citiva ani daca iti izolai tevila care trec prin casa nu mai trebuia sa platesti nimic dar acum am inteles ca toata lumea trebuie sa plateasca indiferent ca sunt sau nu tevile izolate.La noi sunt 5 apartamente care nu platesc nimic pt ca sunt tevile izolate.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:34, 31 Ianuarie 2011
Apartamentele cu CT trebuie sa plateasca si ele caldura la comun.
In blocurile cu repartitoare se plateste proportional cu cota-parte indiviza din valoarea caldurii la comun care este 30% pentru lunile dec, ian si febr si 50% in celelalte luni din valoarea facturii de incalzire.

In blocurile fara repartitoare procentul calculat al caldurii la comun este stabilit de adunarea generala sau este calculat tehnic.

Toate apartamentele trebuie sa plateasca aceasta caldura la comun indiferent daca tevile sunt izolate sau nu. Asta conform cu legea 325/2006 si cu normele ANRSC.
Singura solutie este izolarea tevilor cu BCA
Doamna avocat, nu mai e valabila chestiunea cu izolarea tevilor. Va rog sa va documentati in legea 325/2006 si in normele ANRSC de repartizare a cheltuielilor cu caldura. Aveti un link in primul topic din sectiunea noastra.
Toate apartamentele cu centrala care si-au izolat tevile platesc sub 10 lei in blocul in care locuiesc in timp ce au, care am centrala am de plata 106 lei .SC TECHEM ENERGY care calculeaza facturile in zona noastra ne-a comunicat, in urma plangerii noastre, ca, in cazul in care ne izolam tevile ,nu vom mai plati pentru acestea, ci doar pentru caloriferele comune din scara . Conditia este sa le izolam cu BCA sau polistiren de 10 cm .grosime.
Inseamna ca firma (al carei nume va rog sa-l stergeti) cu pricina lucreaza nelegal, dupa standarde vechi.
Intr-adevar acum cativa ani exista aceasta conditie in normele ANRSC de repartizare a cheltuielilor cu incalzirea. Aceasta prevedere a disparut si toate apartamentele indiferent de izolarea sau neizolarea tevilor trebuie sa plateasca caldura la comun.

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)