avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica pentru apartamentele debransate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela Sistemul centralizat

Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe partea comuna a imobilului nu exista calorifere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marius61 , utilizator 08:36, 27 Februarie 2012
In scara dv. exista repartitoare?
Exista repartitoar pe scara cat si in apartamente. Apartamentul respectiv are centrala proprie si este singurul din scara care a optat pentru aceasta,
In cazul acesta calculul caldurii este efectuat de firma de calcul si are la baza formulele descrise in Ordinul 343/2010 ANRSC.

Pe repartitorul martor din subsol se citeste indexul. Se face diferenta fata de cel precedent, din luna trecuta.
Se aduna toate declaratiile de indecsi ale locatarilor de pe scara.
Fiecare calorifer, dar si coloanele verticale, precum si cele orizontale din subsol au un factor de conversie stabilit prin inventarierea sistemului de incalzire de la scara dv.

Se stabileste prin inmultirea factorului de conversie specific cu numarul de unitati de indecsi (rezultati din diferenta intre indexul actual si cel precedent) numarul de unitati echivalente pentru fiecare calorifer din apartamente, dar si pentru tevile verticale si coloanele din subsol sau caloriferele din spatiile comune (acolo unde este cazul).
Pentru spatiile comune rezulta un numar de unitati echivalente.
Pentru tevile verticale se obtine un numar de unitati echivalente.
Pentru fiecare apartament conectat la sistemul centralizat se obtin un numar de unitati echivalente.

Totalul acestor 3 categorii in unitati echivalente se transforma prin impartire la consumul in Gcal citit pe contorul de bransament si rezulta cate Gcal are o unitate echivalenta.

Se calculeaza apoi cate Gcal sunt repartizate pentru spatiile comune, cate pentru tevile verticale, cate pentru fiecare apartament in parte.

In cazul dv. vi se repartizeaza in functie de cota parte indiviza Gcal rezultate pe spatiile comune - aceeasi valoare pentru toate apartamentele de pe scara, dar si cota parte din Gcal rezultate pe tevile verticale corectate pe nivele de inaltime. Astfel incat pe aceasta coloana din tabelul centralizator venit de la firma de calcul veti vedea o diferenta de valoare intre apartamentul dv. si unul cu 2-3 etaje mai jos sau mai sus.

Deci dv. suportati valoarea caldurii pe spatiile comune (subsol, holuri, uscatorii etc. numai pentru ce este cazul) si pentru tevile verticale ca si consum individual pausal.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Consum individual vs consum comun la incalzire cu repartitoare Micaly Micaly Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg cum se calculeaza incalzirea...cu repartitoare de costuri! Pe \"hartiuta\" de la firma de repartitoare ... (vezi toată discuția)
Calculul energiei termice pentru un apartament Theia_ Theia_ Buna ziua. In conditiile in care, incepand de saptamana viitoare, se vor face masuratori ale instalatiilor de incalzire in apartamente in vederea ... (vezi toată discuția)