avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... locatari restantieri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

locatari restantieri

Buna, am si eu o problema, in blocul in care stau exista 4 familii care sunt restantiere suma ajungand la peste 100000 lei .Dintre acestia o familie are restante de 15 ani de cind stau eu acolo deci dupa mine este nesimtire.Imi e groaza de ceea ce va fi la iarna cind ne va fi greu la toti si poate vor mai aparea si alti restantiri.Pentru moment administratorul a folosit din banii pentru reabilitarea termica a blocului pentru a acopri facturile dar se termina si banii aceia, lucru care mi se pare din nou nesimtire fata de cei care-si achita la timp facturile si mai si platesc suplimentar pentru reparatii sau iziolare termica.Daca i-am spus administratorului ca ar trebui sa-i dam in judecata pe cei 4 rau platnici dar raspunsula a fost "sa-i mai lasam" cred ca-i este teama sau este prieten cu ei ce putem face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:32, 13 Septembrie 2010
Sunteti intr-o asociatie de proprietari?
Aveti presedinte de asociatie? Aveti comitet executiv?
Daca da, adresati-va presedintelui, comitetului executiv si cereti-le sa aplice Legea 230 care prevede ca, dupa 90 zile de neplata a unei sume, restantierul poate fi somat si dat in judecata.

Daca nu aveti, convocati a adunare generala si alegeti-va comitetul executiv si presedintele de asociatie.

Altfel, nu aveti alte optiuni in stare sa va scoata din necaz!
Reprezentantul legal al asociatiei de locatari/proprietari este presedintele,care detine calitatea sa dispuna anumite masuri in limite legale cu scopul apararii intereselor generale ale proprietarilor.
Aspectele sesizate ,conduc la concluzia ca presedintele este dezinteresat ,iar administratorul utilizeaza fondurile individuale (respectiv cel de reparatii) in alte scopuri ,in detrimentul titularilor .
Solicitati presedintelui de asociatie sa se implice concret in solutionarea situatiei
Atentie ! Vechimea restantelor mentionate are ca si consecinta,prescrierea in parte a acestora
In situatia in care apreciati ca la nivelul asociatiei nu exista interes,sesizati autoritatile cu atributii in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de locatari/proprietari
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
multumesc pentru sfaturi.Pbl este ca si presedintele este nepasator este ceva de groaza am nimerit intr-un bloc in care nimeni nu aude, nu vede si nu stie nimic.Este un dezinteres total
Staruiti sa intreprindeti demersuri prin care sa va asigurati existenta fondurilor financiare depuse,pentru ca dupa cum ati mentionat ,utilizarea de catre administrator,a fondului de reparatii cu scopul acoperirii restantelor anumitor locatari ,conduce automat la prejudicierea financiara a titularilor sumelor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii elena_vasile elena_vasile Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In blocul unde locuiesc se strange fond de reparatii de 5 ani si nu s-au facut decat 2 reparatii respectiv terasa si cateva ... (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Hotaririle luate de fostul comitet de bloc, de anul trecut, mai sunt in vigoare si in prezent ? androidu androidu Buna ziua. Din administratia blocului de anul trecu a mai ramas administratora care este angajata si cenzoul care acum e presedinte. Anul trecut comitetul ... (vezi toată discuția)