avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii ale spatiului comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii ale spatiului comun

Locuiesc la etajul 4 din 4 si mi_am reparat singura izolatia pe terasa blocului.Cum pot recupera banii de la asociatie?
Exista o baza legala?pot sa dau in judecata asociatia?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 19:59, 13 Ianuarie 2010
Terasa blocului este proprietate comuna si intra in datoria tuturor proprietarilor s-o repare - sa contribuie cu bani la reparatia acesteia, conform Legii 230/2007.
Dv. trebuie sa faceti cerere catre presedintele asociatiei de proprietari, sa prezentati si actele care dovedesc cheltuielile facute prin care sa cereti recuperarea acestor cheltuieli prin impartirea lor la toti proprietarii pe baza cotei-parti indivize.
Raspunsul la aceasta intrebare este mult mai complex de cat la formulat @elga50, desi in principiu are dreptate. pentru a va ajuta (sper), dati o cautare personalizata pe problema dvs, gen "reparatii terasa" sau ceva asemanator si veti gasi mai multe discutii cu privire la problema ridicata.
171175 a scris:
Locuiesc la etajul 4 din 4 si mi_am reparat singura izolatia pe terasa blocului.Cum pot recupera banii de la asociatie?

pentru a va punea raspunde in spiritul legii la intrebare va rog sa fiti mai explicita si anume sa raspundeti la cateva intrebari:
1.de ce a-ti reparat dumneavoastra terasa ?
2.daca ati avut probleme cu infiltrarea a-ti facut sesizare presedintelui ?
3.asociatia sa implicat intr-un fel sau altul in rezolvarea problemei?
asteptam raspunsul dumneavoastra
baza legala este...puteti da asociatia in judecata dar nu se stie daca veti cistiga procesul...depinde de raspunsurile pe care le veti da la intrebarile puse de 171175 si ce documente justificative aveti pentru a fi luate in calcul la contabilitate
eu sunt administrator la doua blocuri. Cand le-am preluat era o "varza" in acte, fara registre, fara balante.Una dintre asociatii, in urma unei hotarari a adunarii generale opreste un fond de reparatii(5 lei garsoniera,10 lei2 camere, 15 lei , 3 camere). Un locatar al acestei asociatii la momentul preluarii de catre mine insuma o restanta de 360 de lei la fondul de reparatii.Eu ca sa pot sa-l conving sa dea banii ce-i datora i-am spus ca orice incasare care va veni din partea lui va stinge mai intai restanta. Am procedat bine? tinand cont si de faptul ca la preluarea asociatiei s-a facut o sedinta la care s-a hotarat ca toti restantierii sa-si plateasca restantele indiferent la ce au fost ele acumulate.Acest locatar nu a mai platit fond de reparatii din 2006( suma datorata ar fi de vrea 700 de lei dar veche administratora s-a oprit sa-i mai calculeze daca tot nu-i incasa) desi a beneficiat si beneficiaza in continuare de reparatii la proprietatea comuna. Mai mult face sesizari la presedinte ca s-a ma schimbe (deoarece spune el nu lucrez in favoarea asociatiei ci contra ei?!) SI SESIZARI LA PRIMARIE cu tot aceleasi nemultumiri.Intrebarea mea este acest om ma poate da in judecata? pentru spune el "refuzul meu de a incasa cu buna stiinta si intentionat cotele de contributie lunare reprezinta un abuz in serviciu contra interesului meu personal, abuz cauzator de prejudicii materiale si morale, fapta prev. si ped. de codul penal" Asa suna si numeroasele sesizari pe care mi le face . Sincer sunt un om foarte corect si cinstit si decat sa mai intretin acest conflict prefer sa le predau actele si sa caut o administratie care are nevoie de un administrator corect care sa-si vada de treaba. Mentionez ca nici nu pot sa incasez ce vrea dansul pentru ca deja locatari urmaresc cu interes conflictul fiindca majoritatea platesc regulat fondul de reparatii si ceilalti, avand si ei restante unii le-au platit si vreo doi trei asteapta va vada cine va castiga ca sa stie si dansii daca procedeaza la fel sau nu.Nu avem nici un fel de datorie la nici un furnizor, totul este platit la zi.
multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Presedinte rau intentionat veroniquero veroniquero Buna ziua! Sunt administrator cu atestat la o asociatie de proprietari si angajat cu carte de munca, caci asa a vrut presedintele de pe vremea cand am ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta pandatao pandatao Buna ziua Avem o nelemaruri in legatura cu restantierii...Luna trecuta am formulat 3 chemari in judecata impotriva restantierilor. Unul dintre ei a fost dat ... (vezi toată discuția)
Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)