avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare restanta

Buna ziua

Avem o nelemaruri in legatura cu restantierii...Luna trecuta am formulat 3 chemari in judecata impotriva restantierilor. Unul dintre ei a fost dat in judecata pt 158 ron,plus penalizari de intarziere de 23,83 ron., si diferite cheltuieli de judecata ce acopera pregatirea dosarului de chemare in judecata in valoare totala de 113,9o ron, deci in total 295,73 ron.
Proprietara a primit chemarea in judecata si a venit sa plateasca 2oo ron spunand ca ea nu plateste nici penalizarile,nici cheltuielile de judecata, ci doar o parte din fondurile de asociatie. (Pana 3o aprilie 2o17are 444,24 ron datorie totala).

Intrebarea mea este: cum sa incasez suma de 2oo ron,ce sa scriu pe chitanta?
Putem incasa as : penalitati+cheltuieli de judecata+ fonduri restante?
SAU numai fondul...?

...Daca nu luam banii de la ea poate sa spuna la tribunal ca a vrut sa plateasca, doar ca asociatia nu i-a luat banii.

Va multumesc anticipat!
Consemnati in chitanta exact ceea ce doreste proprietarul sa achite,iar restul debitului acumulat ramane drept suma cu titlu de restanta,pentru care in temeiul disp art 49 L nr 230/2007 puteti aplica penalitati
Daca debitul se majoreaza aveti dreptul ca in timpul judecatii cauzei sa sesizati oficial completul de judecata sa solicitati actualizarea sumei care face obiectul judecatii
pandatao a scris:
Unul dintre ei a fost dat in judecata pt 158 ron,plus penalizari de intarziere de 23,83 ron., si diferite cheltuieli de judecata ce acopera pregatirea dosarului de chemare in judecata in valoare totala de 113,9o ron, deci in total 295,73 ron.

Sume prezentate de dv sunt ridicole si nu merita sa va pierdeti vremea prin instante. Apoi nu vad cum ati cheltuit 113,90 lei cu pregatirea dosarului. Cerea de chemare in judecata la care anexati cateva pagini cu listele de plata si alte cateva cu alte inscrisuri, va pot costa 5-6 lei si acestea pot intra pe cheltuielile comune ca doar nu o sa numarati cate coli de hartie ati folosit pentru fiecare proprietar.
Ati numit acestea "cheltuieli de judecata" ceea ce nu este adevarat. Iar daca o sa aveti cheltuieli de judecata, acestea le solicitati in instanta si judecatorul poate accepta sau nu cererea dumneavoastra.

Suma pe care o solicitati in instanta reprezinta restante pe cate luni?
Probabil pregatirea dosarului a fost facuta cu ajutorul unui avocat.
Intr-adevar am avut ajutor in pregatirea dosarului...Avem o hotarare a Adunarii Generale care spune ca toate cheltuielile recuperarii pe cale judecatoreasca,inclusiv executare silita va fi suportata de catre restantieri. De ce sa platim noi pentru cativa care spun ca nici o lege nu-i obliga sa plateasca in fondurile asociatiei, si ca oricum ei fac ce vor, mai ales ca nu-s membrii ai asociatiei,etc. ..Dosarul contine aproape 1oo de pagini fiecare
Suma restanta reprezinta datoriile intre mai-noiembrie 2o16. Deoarece putem merge in instanta doar pentru datorii care depasesc 9o de zile de intarziere dupa data scadenta,conform legii 23o/2oo7.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
pandatao, utilizator

Alte discuții în legătură

Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Restantieri intretinere bloc- executarea lor!? doar_eumike doar_eumike Buna seara, tocmai am preluat o asociatie de proprietari,dar ma lovesc de cateva probleme: = fondul de rulment desi in acte e de 29.000 ron ..la banca ... (vezi toată discuția)