avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Luizaliz

Activitate Luizaliz

da...am facut asa un fel de ancheta ipotetica si ar fi destul de greu de demonstrat ca noi stiam ca banii care intra in cont reprezinta pensia. singura chestie care ne pune bete in roate este cuponul de pensie care inca vine acasa, care insa nu este recomandat, postasul il lasa in cutie...deci putem sa spunem ca nu l-am primit si etc...

alexstaneci a scris:

Tatal dumneavoastra a procedat foarte bine avand un card pe un un cont. Asta a si dorit , sa va lase banii ! Asigurati-va ca nimeni nu poate dovedi folosirea cardului de catre dumneavoastra ( nu mergeti fara ochelari de soare si palarie la bancomat ) sau folositi-l la magazine . Cand se vor sesiza , vor dori sa recupereze bunurile , dar intai vor trebui sa dovedeasca cine a utilizat cardul !
Va multumesc pentru raspuns dar nu ma lamureste.
Familia mea este corecta, am trait cinstit o viata, tata a cotizat la casa de pensii si la sanatate 32 ani si prima data cand a fost internat in spital (inainte sa moara) ne=au spus sa il luam acasa, sa moara acasa ca sa nu mai cheltuie spitalul bani cu el, nu ii mai dadeau medicamente, trebuia sa venim cu ele de acasa si nu erau deloc ieftine, plus de asta 32 ani de cotizatie la casa de pensii si iei un ajutor de inmprmantare de 1800 ron? nu ne-au ajuns nici de haine si prosoape pt inmormantare asa ca efectiv daca nu exista nici o lege care sa ne oblige sa anuntam sau sa restituim banii nu am de gand sa o fac, mai ales ca sunt studenta la master, lucrez, bineinteles pe un salariu mic si din cauza acestui salariu care abia imi ajunge de chirie si intretinere nu beneficiez de nici un fel de pensie de urmas si nici mama mea pt ca...culmea este prea tanara!!!
WTF oamenii cinstiti sunt nedreptatiti in aceasta tara! bine ca beneficiaza toata scursurile detot felul de ajutoare si somaj si alocatii....

P.S. imi cer scuze pt agresivitatea din mesaj dar sunt revoltata
am inteles ca trebuie sa anuntam totusi este vreo lege care sa specifice chestia asta?
este vorba de pensia de pensionar MAI pe care o primea si cand traia

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, pentru a evita probleme ulterioare trebuie sa anuntati.
Ar trebui sa vedeti insa exact despre ce fel de pensie este vorba.
Dar deodata ce am fost sa ridicam ajutorul de inmormantare de la comisariat din judetul nostru nu erau ei obligati sa anunte casa de pensii din bucuresti de unde se virau banii? exista vreo lege care sa prevada faptul ca noi trebuie sa anuntam decesul?

justicemn a scris:

Da, sunteti obligat sa anuntati decesul la casa judeteana de pensii la care tatal dumneavoastra a avut dosarul de pensie.
Sumele achitate dupa data decesului sunt sume incasate necuvenit de catre familie, conduc la o imbogatire fara justa cauza si sunt supuse restituirii ... in cele mai multe cazuri insotite de penalitatile legale.
buna ziua,

am nevoie de un raspuns.
acum 4 luni tatal meu a decedat. a lucrat la ministerul de interne in provincie, dar s-a stins in Bucuresti, deci certificatul de nastere s-a eliberat la Bucuresti. Dupa deces, mama mea a mers la comisariat in judetul nostru sa ridice ajutorul de inmormantare. L-a ridicat. Cu toate astea, de atunci, pensia continua sa intre pe card si sa vina acasa cuponul de pensie. Noi am scos banii si i-am pastrat. Eu n-am vrut sa anunt dar mama este corectitudinea intruchipata si vrea sa anunte cumva pe cineva. Intrebarea mea este: ne pot obliga sa dam banii inapoi? exista vreo lege care sa prevada ca familia trebuie sa anunte decesul? Mentionez ca mama este imputernicit cu drepturi depline asupra contului.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția pensie de urmas MAI
Deci pana la urma nu beneficiez deoarece salariul meu este mai mare decat 1/4 din salariul mediu. Am inteles bine?
Buna ziua

situatia mea este urmatoarea:
in data de 08.09.2010 tatal meu a decedat. Era pensionar MAI. Beneficia de o pensie de 1660 ron.Eu am 23 ani si sunt studenta la master la universitate de stat la buget. Lucrez cu contract de munca inregistrat la ITM si am un salariu de 1300 ron in mana. Pot beneficia de pensie de urmas? Eu am citit extrasele din lege de la comisariatul din judetul meu si nu era nimic specificat in legatura cu veniturile mele. Este vorba de extrasele din legea 164/07.04.2001, sectiunea a 3-a, art 37-47.

Va multumesc anticipat !