avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate sor1

Activitate sor1

In anul 1996 am cumparat de la o persoana un imobil (apartament ) in Bucuresti si am facut un contract de vanazare cumparare olograf cu 2 martori,cu plata integrala .In contract era stipulat ca vanzatorul isi rezerva dreptul de folosire al apartamentului timp de 6 ani dar ca in termen de 1 an va definitiva actul autentic de vanzare cumparere.Nu s- a intaplat asa drept pentru care in anul 2000 am deschis o actiune judecatoreasca in constate prin care s-a costatat valabil contractul de vanzare -cumpare prin sentinta civila din data de 08.01.2001si ramasa definitiva peste 15 zile prin nerecurare.Fac cadastrul depun toate documentele la cartea funciara si pe da te de 07.03.2001 judactorul de la cartea funciara dispune;admite cererea cu privire la imobilul mai sus mentionat.Pe data de 09.3.2001 trec apartamentul si pe rol la circa financiara.
Persoana care mi-a vandut apartamentul face un imprumut de la o alta persoana fizica fara a gira insa cu acest apartament .Persoana care l am imprumutat deschide tot in anul 2000 o actiune prin care cere ca in schimbul banilor imprumutati sa devina propietar pe acelas apartament .Instanta admite actiunea prin sentinta din 22.09.2000 cu RECURS IN 40 DE ZILE de la intabularea de la cartea funciara .Cartea funciara ii face o intabulare provizorie la data de 27.09.2000(intrebar: daca el a intabulat provizoriu la 27.09.2000 cum am putut eu sa intabulez definitiv la data de 7.03.2001?).Hotararea lui judecatoreasca ramane definitiva si executorie la data de 22.03.2001 .
Pe data de 09.04.2001 cand eu ma aflam in apartamentul mai sus mentionat apare judecatorul judecatoresc pentru al evacua pe fostul propietar deci nu pe mine care avea si apartamentul si posesia (insotit de 20 de tigani pentru intimidare) si face un proces verbal in care spune ca m a gasit in apartament si m a obligat(executorul judecatoresc )sa i dau o cheie de la apartament si celuilat care zicea ca este si el propietar.In anul 2003 apartamentul meu este vandut de catre celalalt asa zis propietar.Cu toate ca am cadastru ,carte funciara,rol la fisc.
Intre timp am fost la cadastru si am scos copie dupa toate actele si asa am aflat ca numarul meu cadastral nu mai exista ,iar cand am fost in audienta la un sef de serviciu de la cadastru,foste nervos ,nu a putut sa mi dea nici o explicatie si a spus sa ma adresez instantei.
As vrea o solutie iar in cazul in care mai exista vre o sanasa(cu toate ca solutie trebuie sa existe drepul de propietate fiind alienabil) si cineva vrea sa se ocupe de caz sunt de acord sa fac un contract cu un avocat si sa ofer 30 la suta din valoarea apartamentului.
In anul 2002 am mostenit o suprafata de pamant in judetul Arges.La acea vreme din comisia locala de fond funciar facea parte si si directorul IAS ,IAS pe raza caruia se afla si suprafata de teren pe care o mstenisem..Dupa multe drumuri lipsite de rezultat am stat de vorba cu directorul IAS-uil care mi a spus ca daca doresc sa iau ceva pamant trebuie sa l impartim ,drept pentru care eu am luat 10hectare iar lui i am facut act de donatie pe alte 10 hectare.
Mentionez ca la data la care am facut actul nu eram casatorit si nu aveam nici un mostenitor.
Anul acesta am infiat un copil care este inca minor.
Mai poate fi anulata donatia facuta de mine in anul 2002?