o mama care a abandonat caminul conjugal din Franta ,de 2 ani si jumatate,si a lasat in grija tatalui tot roman,dar cu domiciliul in Franta, un copil de 9 luni nascut in Franta,in prezent copilul are 3 ani si jumatate,poate face reclamatie la interpol in romania spunand o minciuna, ca copilul a fost sechestrat si rapit,cand in realitate a plecat de buna voie,sunt multi martoritza care pot confirma lucrul acesta,si consulul romaniei la vremea respectiva care este si in prezent stie ca a plecat ,si copilul ramanand in Franta,tatal care la crescut poate fi acuzat de asa ceva,vina lui fiind doar ca a crescut copilul.Multumesc mult pentru raspuns.
Ce trebuie sa faci,ca sa treci o mama la abandon de familie, avand un copil de 9 luni,copilul fiind nascut in franta din parinti romani,ea a plecat in romania,in prezent copilul are 3 ani si 5 luni,copilul fiind crescut de tata de la varsta de 9 luni pana in prezent,Multumesc.
Un tata care nu este recunoscut de mama in acte ca parinte al copilului,poate fi obligat sa plateasca pensia alimentara copilului.Multumesc pentru raspuns.
chiar daca a parasit copilul de atata timp,nu la vazut niciodata de atunci,pentru el este o straina,are vreo sansa de castig a custodiei, tatal fiind un om exemplar,si copiluleste foarte atasat de el.MULTUMESC
Locuiesc in franta cu viitorul meu sot,este roman ca si mine,si are un copil dintr-o relatie anterioara,mama copilului la parasit la varsta de 9 luni,plecand in romania,copilul a fost crescut de tata in franta,copilul are acum 3 ani si 6 luni,merge in franta la gradinita,are toate actele in franta,intre timp a inceput sa ne sune mama copilului,ca vrea copilulne ameninta ca are custodia copilului,ca il baga in inchisoare daca nu dam copilul,in prezent copilul fiind crescut de mine si tatalmama pentru el sunt eu,crescandu-l de la varsta de 2 ani si 5 luni,imi puteti spune ce pot face pentru a opri aceste amenintari,unde putem cere custodia copilului in franta sau romania copilul fiind nascut in franta din parinti romani,putem un certificat de abandon al mamei.Mama copilului poate sa obtina singura custodia copilului in romania,fara sa ne instinteze si pe noi prin consulatul romaniei din franta,sa ne cheme la proces.Va multumesc anticipat pentru raspuns