avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Un tata care nu este recunoscut de mama in acte ca parinte al copilului,poate fi obligat sa plateasca pensia alimentara copilului.Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 11:22, 15 Septembrie 2010
daca in certificatul de nastere al copilului acesta nu este tatal minorului, nu poate fi obligat la plata pensiei de intretinere, decat dupa ce se stabileste ca acesta este tatal printr-o recunoastere, printr-o actiune in instanta, etc
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru un copil sau doi? elatoma24 elatoma24 Am 2copii minori,ambii recunoscuti de acelasi tata,purtand acelasi nume,tatal primului copil a decedat inainte de nasterea copilului.Copilul fiind recunoscut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ramona 2010 Ramona 2010 BUNA SEARA, Multumesc pt raspunsurile date , asta in primul rand, apoi as mai avea o intrebare orietativa. daca as da in judecata tatal copilului meu ... (vezi toată discuția)
Cum pot face pentru a obtine pensia alimentara de la tatal copilului nerecunoscut de 3 ani? ioana_d2008 ioana_d2008 Buna seara!Tatal biologic al copilului meu nu si-a recunoscut copilul de la nastere pana in prezent,adica 3 ani,deci nu a participat nici cu pensie alimentara ... (vezi toată discuția)