avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot face pentru a obtine pensia alimentara de la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot face pentru a obtine pensia alimentara de la tatal copilului nerecunoscut de 3 ani?

Buna seara!Tatal biologic al copilului meu nu si-a recunoscut copilul de la nastere pana in prezent,adica 3 ani,deci nu a participat nici cu pensie alimentara nefiind recunoscut.Doresc a sti,cum trebuie sa procez pentru a-l face sa o plateasca?Trebuie facut un test ADN?Cine suporta cheltuiala?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:17, 23 Octombrie 2010
daca mai sunteti in termen puteti formula o actiune de recunoastere a paternitatii iar ulterior solicitarea incredintarii copilului si obligarea tatalui la plata unei pensii alimentare; d-voastra avansati toate cheltuielile, evident, sunteti reclamanta si trebuie sa va dovediti actiunea; problema e ca nu prea mai sunteti in termen, dar cu ajutorul unui avocat puteti incerca.
avocat Cristina Popescu
buna ziua.
va trebui sa introduceti actiune in stabilirea paternitatii, in instanta.
puteti solicita si obligarea paratului la plata pensiei alimentare, dar nu se va stabili aceasta obligatie retroactiv, ci doar de la data introducerii actiunii in instanta .
actiunea apartinand minorului este imprescritibila, deci mai sunteti in termen.
Cred ca nu m-am exprimat prea bine,ori am omis a spune ca nu am fost casatorita cu acest barbat ,tatal copilului,astfel se schimba un pic situatia nu?
Chiar daca nu ati fost casatorita acestea sunt regulile:
1)Actiune in stabilirea paternitatii
2)actiune pentru obligarea tatalui( daca se dovedeste ) la plata pensiei de intretinere minor
Va multumesc pentru raspunsuri,apreciez mult ajutorul dumneavoastra!=D> Am insa o curiozitate,pentru ca tatal copilului meu nu se afla in tara ci,locuieste in Grecia de 15 ani,este roman,casatorit de 6 luni,bineinteles cu altcineva.Cum sa procedez sa intentez acest proces de pensie al copilului cand el se afla acolo?Ma va costa mai mult decat ca un proces obisnuit?Si daca voi castiga procesul,el imi poate lua copilul cand va dori asa cum ma ameninta in trecut?Va rog dati-mi un sfat!Va multumesc!:">

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ursu mirela ursu mirela buna ziua,sant mama unui baietel de 4luni,taticu lui nu a binevoit sa_l recunoasca,indrumatima dumneavoastra ce acte imi sunt necesare pentru test adn si ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Test adn si pensie de intretinere intr-un singur proces costingh costingh buna ziua. care sunt pasii care trebuie urmati in obtinerea de catre mama a unei pensii alimentare pentru un minor din afara casatoriei, nerecunoscut de tata. ... (vezi toată discuția)