avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

BUNA SEARA,
Multumesc pt raspunsurile date , asta in primul rand, apoi as mai avea o intrebare orietativa. daca as da in judecata tatal copilului meu (nu am fost casatoriti), pt pensie alimentara (copil de 4 ani), va plati pensie din urma sau doar din momentul in care va fi obligat?:">.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:20, 19 Ianuarie 2010
Va fi obligat la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii prin se va cere acest drept!
Potrivit Codului familiei parintele este obligat la intretinerea copilului,chiar daca este din afara casatoriei,dar acesta va incepe sa plateasca pensie pentru intretinerea copilului din momentul in care instanta va da o hotarare definitiva si irevocabila,in acest sens.
De obicei instanta stabileste ca pensia de intretinere sa se achite din momentul introducerii cererii de chemare in judecata.
va multumesc de raspunsuri:D
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati.Succes.

Alte discuții în legătură

Cum pot face pentru a obtine pensia alimentara de la tatal copilului nerecunoscut de 3 ani? ioana_d2008 ioana_d2008 Buna seara!Tatal biologic al copilului meu nu si-a recunoscut copilul de la nastere pana in prezent,adica 3 ani,deci nu a participat nici cu pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara  Buna,as avea nevoie de ajutor!Am un copil in varsta de 16ani,tatal copilului fiind si politai nu a dorit sal recunoasca categoric.Cand copilul implinise 1 an ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ataela ataela Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)