Locuiesc in franta cu viitorul meu sot,este roman ca si mine,si are un copil dintr-o relatie anterioara,mama copilului la parasit la varsta de 9 luni,plecand in romania,copilul a fost crescut de tata in franta,copilul are acum 3 ani si 6 luni,merge in franta la gradinita,are toate actele in franta,intre timp a inceput sa ne sune mama copilului,ca vrea copilulne ameninta ca are custodia copilului,ca il baga in inchisoare daca nu dam copilul,in prezent copilul fiind crescut de mine si tatalmama pentru el sunt eu,crescandu-l de la varsta de 2 ani si 5 luni,imi puteti spune ce pot face pentru a opri aceste amenintari,unde putem cere custodia copilului in franta sau romania copilul fiind nascut in franta din parinti romani,putem un certificat de abandon al mamei.Mama copilului poate sa obtina singura custodia copilului in romania,fara sa ne instinteze si pe noi prin consulatul romaniei din franta,sa ne cheme la proces.Va multumesc anticipat pentru raspuns
poate deschide un proces in romania, iar daca nu cunoaste domiciliul dv din franta, va va cita printr-un ziar din romania.
urmariti, eventual, periodic, pe portalul instantelor din romania, la instanta care ar fi competenta teritorial, daca deschide procesul.
chiar daca a parasit copilul de atata timp,nu la vazut niciodata de atunci,pentru el este o straina,are vreo sansa de castig a custodiei, tatal fiind un om exemplar,si copiluleste foarte atasat de el.MULTUMESC