avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodie copil

Buna ziua , doresc sa ma informeze un avocat/a daca pot avea vreo sansa in cazul meu. Sotia mea a depus actele de divort din motivul "geloziei" ea lucrand la un restaurant 16-18 ore o zi da una nu in week nu este acasa mai deloc, avem un baietel se 1 an si 6 luni care a crescut de parintii mei de la varsta de 9 luni. Ea plecand de acasa cand eu eram la serviciu cu toate hainele ei/copilului, m-am trezit brusc un om zero. De o luna incerc sa fie bine pentru noi dar nu se mai poate, copilul este foarte atasat de parintii mei si de mine, ea fiind mama o vedea mai rar si de cate ori sta cu ea ii este rusine , nu a vrut sa stea acasa cu el si lucreaza si in momentul de fata plus indemnizatie nu a respectat statul roman, doresc sa stiu daca pot castiga custodia copilului sa traiasca in domiciliu unde sa nascut si este obisnuit, mentionez ca la parintii ei unde este plecata acum copilul nu prea are conditii si are grija de el strabunicii lui fiindca parinti ei sunt la serviciu pana seara, si ma doare stiind ca nu este obisnuit in mediul acela. Doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate in romania de a castiga tatal custodia copilului sa aiba domiciliu la mine, il poate vedea oricand doreste si este libera, eu am un program lejer si imi pot petrece cel putin 8 of pe zi cu el. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:37, 27 August 2019
Sansele sunt destul de mici regula este de "custodie comuna"si domiciliul la mama mai ales la în cazul copiilor mici.Puteti sa analizați impreuna cu un av ce variante aveti ,eventual sa încercați stabilirea domiciliului la dvs urmând să dovediți cele povestite cat despre "custodie unica"nici o sansa .
Multumesc pentru raspuns, doresc custodie comuna dar cu domiciliu la mine, il poate vedea oricand nu este nici-o problema doar ca ea nu poate sta cu copilul si doreste sa il duca la creșă tocmai din motivul asta ca nu poate avea grija de el ..

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sansele sunt destul de mici regula este de "custodie comuna"si domiciliul la mama mai ales la în cazul copiilor mici.Puteti sa analizați impreuna cu un av ce variante aveti ,eventual sa încercați stabilirea domiciliului la dvs urmând să dovediți cele povestite cat despre "custodie unica"nici o sansa .

Mergeți la un avocat la o consultație juridică!
Deși jurisprudența nu vă surânde, nu este chiar utopicâ stabilirea domiciliului minorului la tată dacă este în interesul superior al minorului!
Se poate stabili locuinta copilului la tata, sigur, doar ca eu nu vad temeiuri mai sus, doar temerile dv.
Da sunt temeri fiindca copilul este crescut in locuinta mea si este obisnuit aici cu mine ca eu am stat cu el, ca ea in concediul prenatal a fost la munca in continuare, nu il pot lasa la parintii ei unde sunt 5 persoane in 3 camere plus ea si copilul. Ea odata plecata de acasa vrea sa am o vizita stricta , si acum ca suntem in proces de divort nu prea imi lasa copilul nu respecta intelegerea noastra, ma santajeaza ..

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ? marlen33 marlen33 Buna ziua!Vreau sa plec pentru o anumita perioada sa muncesc in strainatate.L/am anuntat pe fostul sot ca in perioada cat voi fi plecata ii voi lasa copilul in ... (vezi toată discuția)