avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate starter_52

Activitate starter_52

Răspuns la discuția o dilema si nu stiu...
va multumesc ,deci aceste 12 luni trebuie sa fie nentrerupte sau cum...?inca o data scuze daca nu am inteles exact
Răspuns la discuția o dilema si nu stiu...
...deci concret..se comunica(exact ce scrie pe actele primite de la societatea BEARINGS RO SRL) SE COMUNICA PRIN PREZENTA.domnului bocsanu adrianlocalitate adresa etc ca urmeaza a inceta contractul individual de munca inregistrat sub numarul avand functia de gestionar incheiat cu societatea sus mentionata..incetarea contractului individual de munca este dispusa din initiativa angajatorului in temeiul art 65 codul muncii ca urmare a desfintariilocului de munca ocupat...in perioada determenului de preaviz de 20 de zile lucratoare etc...prezentul preaviz este intocmit inconformitate cu prevederile art 73 din codul muncii...si am mai primit o decizie care spune..concedierea incepand din data de 09.01.2012 pentru motive care nu tin de persoana salariatului,concedierea este dispusa in termenul art 65 alin 1 din cod muncii privind incetarea contractului individual de munca determinat de desfintarea locului de munca ocupat de salariat adica eu,pentru motive care nu depind de persoana salariatului,decizia de reducere a postului este determinata dereorganizarea activitatii sc Bearings ro srl..deci acestea sunt actele care le am
..am 60 de ani in anul acesta luna aug.am fost in somaj pana in anul 2010 luna august,acest somaj sa terminat apoi in 2010 luna noiembrie m-am angajat pana in anul 2011 luna octomrie,dupa care am ramas iar fara munca pana in luna noiembrie,am fost angajat cu contract cu incepere din data de 1.11,2011 si am lucrat pana in 8 decembrie 2011 dupa care sa desfacut contractul de munca din motivul de reorganizare restructurare si am fost obligati sa ne dam demisia,acum vin si intreb daca acestea fiind aspectele mai am drept la somaj?sau ce pot face ca sa-mi castig existenta avand in vedere ca la varsta mea nu reusesc sa gasesc de lucru..va multumesc
Răspuns la discuția loc de munca
da ,am incheiat un contract de munca si acesta a fost inregistrat dupa o luna de zile adica eu am inceput munca pe 27 sep.2011 si contractul mi-a venit la semnat cu intrare inviguare cu data de 1.11.2011,poate ca asta nu ar fi o prblema dar contractul semnat de mine nu stiu daca a ajuns la firma care are sediu in Craiova,iar eu nu am nici un exeplar din acest contract deci nici semnat nici ne semnat de sefi,iar ieri am fost instintat de o colega de munca precum ca nu mai suntem angajati din data de 09.01.2012 iar drepturile banesti se vor trimite cind vor fi bani,deci altceva nimic,sincer nu stiu de ce suntem trecuti ca demisionari atata timp cit noi am fost corecti si deci nu am solicitat asa ceva,ce trebuie sa fac daca firma este la Craiova iar aici in Brasov(sacele) are doar un depozit?
Discuție loc de munca
daca am varsta de 60 de ani si inca nu ma pot pensiona anticipat ca asta este legea,am cautat un loc de munca,am gasit in oct.anul trecut iar acum am aflat cu stupoare ca nu mai sunt angajat,deci fara nici o instintare scrisa sau un contract de demisie sau alte asemenea acte...ce pot face in acest caz?
Discuție dupa somaj
As dori sa tiu ce trebuie sa fac daca am terminat perioada de somaj,perioada in care nu am reusit sa-mi gasesc de lucru deoarece in meseria mea de rectificator nu pot activa si in alte posturi gasite ,am intampinat problema limitei de varsta,mentionez ca o data cu terminarea somajului nu mai am nici un venit,atat eu cit si sotia nu mai lucram nicaieri si deci nu mai avem nici o sursa financiara,in acest caz beneficiez de ajutor social?,atat eu cit si sotia?...am 59 de ani si as beneficia de pensie anticipata doar in anul 2012,mai este valabila aceasta optiune?...Va multumesc pentru intelegere si rabdare.