..am 60 de ani in anul acesta luna aug.am fost in somaj pana in anul 2010 luna august,acest somaj sa terminat apoi in 2010 luna noiembrie m-am angajat pana in anul 2011 luna octomrie,dupa care am ramas iar fara munca pana in luna noiembrie,am fost angajat cu contract cu incepere din data de 1.11,2011 si am lucrat pana in 8 decembrie 2011 dupa care sa desfacut contractul de munca din motivul de reorganizare restructurare si am fost obligati sa ne dam demisia,acum vin si intreb daca acestea fiind aspectele mai am drept la somaj?sau ce pot face ca sa-mi castig existenta avand in vedere ca la varsta mea nu reusesc sa gasesc de lucru..va multumesc
Din moment ce v-ati dat demisia nu mai aveti dreptul la somaj. Contractul de munca a fost desfacut ca urmare a demisiei dvs., nu ca urmare a reorganizarii. Era bine sa asteptati sa fiti concediata ca urmare a reorganizarii societatii si a desfiintarii postului- art 65 (1). In acest caz ati fi avut dreptul la somaj.
...deci concret..se comunica(exact ce scrie pe actele primite de la societatea BEARINGS RO SRL) SE COMUNICA PRIN PREZENTA.domnului bocsanu adrianlocalitate adresa etc ca urmeaza a inceta contractul individual de munca inregistrat sub numarul avand functia de gestionar incheiat cu societatea sus mentionata..incetarea contractului individual de munca este dispusa din initiativa angajatorului in temeiul art 65 codul muncii ca urmare a desfintariilocului de munca ocupat...in perioada determenului de preaviz de 20 de zile lucratoare etc...prezentul preaviz este intocmit inconformitate cu prevederile art 73 din codul muncii...si am mai primit o decizie care spune..concedierea incepand din data de 09.01.2012 pentru motive care nu tin de persoana salariatului,concedierea este dispusa in termenul art 65 alin 1 din cod muncii privind incetarea contractului individual de munca determinat de desfintarea locului de munca ocupat de salariat adica eu,pentru motive care nu depind de persoana salariatului,decizia de reducere a postului este determinata dereorganizarea activitatii sc Bearings ro srl..deci acestea sunt actele care le am
Nu este obligatoriu sa fie neintrerupte. Important e sa aveti 12 luni stagiu de cotizare din ultimele 24 de luni. Intrebati la AJOFM ce acte sunt necesare pentru dosarul de somaj.
Dilema totala
daridannah
buna ziua,multumesc mult pt.raspunsurile date si as mai dori sa va mai intreb cat timp voi lua aceasta indemnizatie,si cat este cuantumul ei pe o luna? (vezi toată discuția)