avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dilema totala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dilema totala

buna ziua,multumesc mult pt.raspunsurile date si as mai dori sa va mai intreb cat timp voi lua aceasta indemnizatie,si cat este cuantumul ei pe o luna?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
daridannah, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:20, 10 Septembrie 2008
Daca doriti un raspuns competent ,pentru a sti pasii pe care trebuie sa-i urmati, eu va sfatuiesc sa mergeti si sa intrbati la INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA.
daridannah a scris:

buna dimineata,sunt daridannah si am o dilema totala,

Problema rezolvarii corecte si complete este a servicului resurse umane, nu a dvs.
Aveti lucrator la resurse umane ? Nu punem directorul la maturat si nici portarul la semnat contracte. Fiecare cu subiectul lui.

...,cu acte ce trebuie facute si articole in baza caror se intocmesc actele.

Se procedeaza in ordinea firesca, reincadrarea pe post si desfacerea contractului de munca.

...de la itm nimeni nu a stiut ce trebuie facut in aceasta situatie.va rog sa ne dati o mana de ajutor si mie si angajatorului sa stim ce e de facut,ca noi vrem de comun acord sa se termine cit mai repede

Poate la serviciul de consultanta a ITM au mai multa rabdare, ca la ITM probabil cei pe care i-ati contactat nu sunt dispusi sa faca cursuri de proceduri pe teme de resurse umane mai ales ca sunt "sufocati" si "asaltati" de public.

1)decizie/act aditional privind incetarea suspendarii contr. individual de munca inreg la ITM
2) preaviz
3) decizie desfacerea contr ind. de munca in temeiul art. 65 CM, inreg. la ITM
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
MARIUS TESLEVICI, Avocat
1. Cerere de reluare a activitatii din partea dvs.
2. Decizie de reluare a activitatii si incetare a suspendarii c.i.m. - se face de catre angajator.
3. Decizie de incetare a activitatii, in baza art.65 alin.1 C.mun. (desfiintarea postului ca urmare a reorganizarii activitatii) - se face de catre angajator.
Deciziile se depun la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea lor.
1. Da, va incadrati in prevederile art.78(1) din CCMUNN.
2. In cazul dvs., pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM cu art.65(1) din Codul muncii. Asta inseamna si preaviz de 20 de zile lucratoare.
3. Daca e concediere individuala poate angaja oricand pe altcineva sau tot pe dvs.
Daca e concediere colectiva, timp de 9 luni nu poate fece noi angajari pe locurile de munca ale salariatilor concediati. Daca in aceasta perioada de 9 luni isi reia activitatea angajatorul este obligat sa comunice fostilor salariati despre aceasta si sa-i reangajeze pe locurile de munca ocupate anterior, fara examen, concurs sau perioada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reluare a activitatii venind din cic cand firma a intrat in insolventa? danielatr danielatr Am ceva nelamuriri. Este nevoie sa fac aceasta cerere de reluare a activitatii venind din concediu ingrijire copil daca firma se afla in insolventa? II dau ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate biancaclaudia biancaclaudia In data de 17 iulie 2011 imi expira concediul de crestere copil prin urmare ar trebui sa ma reintorc la servici. Va rog sa ma ajutati cu un raspus deoarece cei ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)