avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de reluare a activitatii venind din cic cand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de reluare a activitatii venind din cic cand firma a intrat in insolventa?

Am ceva nelamuriri.
Este nevoie sa fac aceasta cerere de reluare a activitatii venind din concediu ingrijire copil daca firma se afla in insolventa?
II dau angajatorului aceasta cerere si mai departe ce se intampla?
Am inteles ca angajatorul are datoria chiar daca firma acum se afla in insolventa sa-mi faca o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii ( unde daca firma nu mai functioneaza?) Cu aceasta cerere ce se intampla o duce angajatorul la ITM caci am auzit ca daca nu fac acest lucru sa fie inregistrata la ITM, pot primi amenda. Asa este?
Apoi angajatorul mai emite o cere de concediere in baza art. 65 din Codul Muncii care-mi da dreptul sa beneficiez de indemnizatia de somaj? Decizia aceasta trebuie dusa tot la ITM de angajator? De unde pot stii eu ca a fost depusa? Am ceva doveditor? Presupun ca un formular ramane la mine... Astept lamuriri cat mai repede.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 9 Martie 2012
1. Faceti cerere de reluare a activitati pe care o depuneti la administratorul judiciar/lichidatorul angajatorului.

2. Acestia vor emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii... de asemenea, acestia va vor comunica instiintarea de preaviz si decizia de concediere.

3.De la 01.01.2011 nu se mai depune niciun act la ITM spre vizare ... actele privind incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca se opereaza si se transmit prin registrul electronic de evidenta al salariatilor.

4. Un exemplar de pe decizia de incetare a suspendarii si de pe decizia de concediere trebuie sa va fie comunicate si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neeliberare decizie de demisie si adeverinta de vechime de catre lichidator danielatr danielatr Lichidarorul care se ocupa in prezent de administrarea firmei la care am lucrat, firma intrand in insolventa, nu imi elibereaza decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca firma este in insolventa? eu ma aflu in cic pana la data de 7 aprilie 2012. danielatr danielatr Buna ziua, Baietelul meu face 2 ani pe 7 aprilie 2012, pe data de 8 trebuie sa ma intorc la lucru(duminica). Firma la care am lucrat este in insolventa, si am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? sfantul_gabriel sfantul_gabriel sotia mea are 4 ani vechime in munca pluc cei 2 care a stat cu copilul acasa care se incheie in mai putin de o luna de zile toata perioada adic cam 6 ani ... (vezi toată discuția)