avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC?

sotia mea are 4 ani vechime in munca pluc cei 2 care a stat cu copilul acasa care se incheie in mai putin de o luna de zile toata perioada adic cam 6 ani vechime este legata fara intrerupere,,intrebarea mea este beneficieaza de somaj sau nu? firma unde lucreaza este in insolventa deci nu are unde sa se intoarca la munca...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:10, 17 Mai 2011
1. Pentru a beneficia de in demnizatie de somaj trebuie sa procedeze in felul urmator:
- la terminarea CCC pana la 2 ani face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- angajatorul emite decizia de concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel poate beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Deoarece angajatorul este in insolventa inseamna ca este numit un lichidator judiciar care se ocupa de treburile administrative deci si de emiterea deciilor de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului bebelus02 bebelus02 buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de ajutor de somaj ? Catalina5 Catalina5 Buna ziua, In prezent sunt in concediu crestere copil ( 2ani), urmand ca in noiembrie a.c. sa ma reintorc la serviciu.Problema este ca societatea la care imi ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din ccc ANAIRDA ANAIRDA Buna ziua, am o situatie putin mai complicata: lucrez la o firma cu capital totalitar grecesc si am doi copii. Am fost angajata la aceasta firma intr-un ... (vezi toată discuția)