avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de ajutor de somaj ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de ajutor de somaj ?

Buna ziua,
In prezent sunt in concediu crestere copil ( 2ani), urmand ca in noiembrie a.c. sa ma reintorc la serviciu.Problema este ca societatea la care imi desfasuram activitatea a intrat in insolventa ( nu mai am cum sa reiau activitatea ).Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de ajutorul de somaj?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:45, 18 Iunie 2010
1. Inainte cu cca 10 zile de a se termina CCC pana la 2 ani va duceti la lichidatorul judiciar al firmei, facetio o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Lichidatorul judiciar o sa va faca apoi concedierea cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), va inmaneaza decizia de concediere (inregistrata la ITM), carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip cu salariille pe 12 luni (necesara pentru a primi indemnizatia de somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in somaj dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ionicabotezatu ionicabotezatu Am terminat concediul de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani si societatea de la care am plecat in acest concediu se afla in procedura de insolventa, ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? sfantul_gabriel sfantul_gabriel sotia mea are 4 ani vechime in munca pluc cei 2 care a stat cu copilul acasa care se incheie in mai putin de o luna de zile toata perioada adic cam 6 ani ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat ccc 2 ani - societate in insolventa noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatia. Ce se intampla cu o persoana care se afla in ccc, daca la data incetarii ... (vezi toată discuția)