avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM suspendat CCC 2 ani - societate in insolventa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM suspendat CCC 2 ani - societate in insolventa

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatia.
Ce se intampla cu o persoana care se afla in ccc, daca la data incetarii suspendarii cim punctul de lucru unde isi desfasura activitatea s-a inchis. Elemente de luat in calcul: societatea la data incetarii suspendarii cim este in insolventa, iar distanta dintre punctul de lucru inchis/domiciliul salariat si sediul social este de aprox 600 km.
Stiu ca in mod normal persoana trebuie tinuta pe post cel putin 6 luni.
Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 4 Mai 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat si mai ales ca angajatorul este declarat in insolventa atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

4. Dvs. ati intrat in CCC in baza OUG 148/2005 si nu exista obligativitatea sa va mentina inca 6 luni ca angajata, mai ales ca este si in insolventa.

In acest caz, c.i.m. va inceta , iar persoana respectiva isi poate depune actele pentru somaj ... fiind in insolventa , trebuie sa luati legatura cu lichidatorul sau administratorul judiciar pentru a va comunica actele privind incetarea raportului de munca , precum si actele necesare inscrierii la somaj (adeverinta de vechime pentru perioada lucrata , adeverinta de somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic si concediu medical annapop111 annapop111 Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil pe perioada de 2 ani, concediu care expira in 22 februarie 2014; firma la care sunt angajata este in ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in munca dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului peechy peechy Buna seara, Lucrez la o firma care nu se afla in insolventa, dar se afla in proces de reorganizare. Am fost in concediu de crestere copil si la ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)