avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrarea in somaj dupa terminarea concediului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrarea in somaj dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani

Am terminat concediul de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani si societatea de la care am plecat in acest concediu se afla in procedura de insolventa, deci nu mai pot reveni la munca in acelasi loc de munca. In acest caz trebuie sa intru in somaj si as dori sa stiu daca societatea la care am lucrat trebuie sa-mi elibereze niste documente si care ar fi acestea ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:41, 30 Aprilie 2011
Intr-adevar, la terminarea CCC veti intra in somaj.
Angajatorul sau lichidatorul rebuie sa va dea decizia de concediere, carnetul de munca - daca aveti - si/sau adeverinta de vechime , plus adeverinta pentru somaj.
1. Cat ati fost in CCC pana la 2 ani ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat.
2. Faceti o cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii.
3. Daca angajatorul a desfiintat locul de munca al dvs. atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), cu respectarea prevederilor legale, si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. La data concedierii angajatorul trebuie sa va inmaneze decizia de concediere, carnetul de munca, adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)